Реклама / Ads
2| 4972 |25.11.2010 НОВИНИ

Тръгна делото срещу Гейзо за „поръчков съдия”

.
Софийски районен съд даде ход на делото срещу Евгени Милев-Гейзо за хулиганство в съдебна зала. Той е обвинен за поведението си, когато обиди съдия с думите, че е "поръчков", съобщава БиТиВи.
 
"Вие какво правите тука в този съд? Правите каквото си искате. Какво да ви слушам? Аз не искам да го слушам повече. Какво ще го слушам тоя. Заминавам си. Не искам да ви слушам, ще слушам поръчкови съдии! Ще дойде и вашето време. Що не кажеш колко пари ти дадоха, за да направиш това нещо. Поръчка. Ало, ти си една поръчка. Не искам да те виждам повече." Тези думи на Милев са цитирани в обвинителния акт.

Изреченото от него беше записано освен в протокола от съдебното заседание на Софийския окръжен съд на 22 март, така и със звукозаписната уредба в залата. Репликите на Милев бяха към съдията Пламен Петков, който го върна в ареста.

Според обвинението с действията си Милев показал явно неуважение към обществото, а деянието било извършено с изключителен цинизъм и умишлено.

Като свидетел в залата се яви и самият магистрат, който заяви, че това е първият подобен случай в практиката му. Свидетели са и другите членове на състава, секретарят, прокурорът и всички от Съдебна охрана, които съпровождаха Милев от ареста.

Припомняме, че решението на съда от 22 март стана причина Гейзо да избухне в съдебната зала. Тогава, въпреки обидните реплики, които той отправи към съда, председателят на състава не го глоби и продължи да чете определението си, с което върна Милев в ареста.

На 25 май Софийският окръжен съд окончателно пусна от ареста Евгени Милев-Гейзо, обвинен, че е преминал границата с фалшиви печати в паспорта. Съдът записа в мотивите си, че печатът сам по себе си не е официален документ и посочи, че неправилно прокуратурата е повдигнала обвинение за използване на документ с невярно съдържание.
Според съда Милев е трябвало да бъде обвинен по друг текст от Наказателния кодекс, с който се предвижда глоба до 300 лв. за такова престъпление.

Евгени Милев-Гейзо беше арестуван на пункт "Калотина" на 19 декември. Срещу него се води и разследване за участие в магистралния грабеж, при който беше убит Димитър Митрев - Богровеца. Брат му - Кроки е сред заподозрените и все още се издирва от полицията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5024 |25.11.2010 РЗС в нова акция срещу ГЕРБ . 6| 4794 |25.11.2010 Ив. Илчев: Студентите протестират срещу статуквото . 3| 5387 |24.11.2010 За първи път представиха видеозаписи със СРС-та по делото „Цонев” . 4| 5131 |23.11.2010 “Фантом” отложи дело срещу СЕМ и Анкова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads