Реклама / Ads
3| 4781 |24.09.2013 НОВИНИ

Тръгна делото срещу нападателя на Доган

.
Октай Енимехмедов
Софийски градски съд даде ход на делото срещу Октай Енимехмедов. На 19 януари той насочи газов пистолет към главата на Ахмед Доган, докато той четеше доклад пред съпартийците си, и се опита да стреля два пъти, но пистолетът му засече.
 


   Чрез представено заявление Ахмед Доган днес отказва да бъде конституиран като частен обвинител и граждански ищец. В някое от следващите заседания ще бъде призован като свидетел. Вчера той представи болничен лист заради насроченото днес заседание.
Обвинението в случая с Октай Енимехмедов е за престъпление по чл. 116 ал.1 т.1 и т.9 НК, във вр. с чл. 115, във вр. с чл. 18 ал.2, във вр. с ал.1 НК. Досъдебното производство, водено срещу него, е за престъпления по чл. 325 ал.2 НК (хулиганство) и по чл. 144 ал.3 НК (закана с убийство). Анализът на всички доказателства, събрани по делото, сочи, че е извършен опит за убийство, а не закана.
 

Енимехмедов е обвинен затова, че на 19 януари 2013 г. в  НДК, при провеждане на Национална конференция на ДПС "направил опит умишлено да умъртви Ахмед Доган - представител на обществеността, председател на ПП "ДПС при изпълнение на функцията му". Енимехмедов се е опитал три пъти да произведе изстрели с газов пистолет към главата на Доган. Деянието е извършено предумишлено и е останало недовършено по независещи от дееца причини - трикратно засичане на пистолета, оказана съпротива от Доган и намесата на Мустафа Карадайъ.
 

На предишното насрочено заседание не бе даден ход на делото поради отсъствието на Ахмет Доган, който е не само страна по делото, но и основен свидетел.

Подсъдимият Октай Енимехмедов настоя делото да не тръгва преди Ахмед Доган да го уважи с присъствието си. "Искам да бъде разпитан и Лютви Местан", отсече Октай. Думите му бяха подкрепени от неговия адвокат, който добави още имена в списъка - Николай Кокинов, Андрей Василев, Якуб Якуб. Цветелин Иванов и Георги Райков.

Показания днес даде и братът на Октай - танцьорът Метин Енимехмедов. Подсъдимият помоли други негови близки да не бъдат замесвани. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6815 |20.09.2013 Нападателят на Доган е помагал на Боксьора . 12| 5055 |18.09.2013 Стойнев: Защитаваме милионите на БГ по делото за "Белене" . 39| 5321 |16.09.2013 Делото срещу Цветанов започва през октомври . 5| 5965 |14.09.2013 Ново двайсет! Делото "Наглите" се връща на старта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads