Реклама / Ads
14| 6625 |11.10.2012 НОВИНИ

Тр. Трайков: Не в катарските пясъци, а в сибирските ледове е заровена оставката ми

.
Трайчо Трайков
Това вече отдавна станало ясно, обясни ексминистърът. Това е абсолютно безмислено упражнение, целящо да подкрепи акциите на БСП.
 

Трудно може да очаквате да подкрепя какъвто и да е нов данък, това се отнася и за г-н Дянков, какъвто го познавам. За да се пристъпи към такава мярка, значи бюджетът има нужда от тези пари, независимо от твърденията, че тя няма фискален ефект, обяви по НТВ бившият енергиен министър Трайчо Трайков. Догодина предстоят избори, трябва да се вдигат пенсии, а няма откъде. Другата неудачна мярка е продажбата на държавни земеделски земи, смята Трайков. За данъка върху лихвите на спестяванията той добави, че богатите ще усетят по-слабо мярката, но в крайна сметка всички ще го усетят. Можело да се изчака известно време, докато тенденцията на лихвите е надолу, докато стигнат нивата в развитите държани и тогава да се прилага подобна мярка, за да бъде по-слабо осезаем ефектът.

Най-големият проблем в момента е несигурността в средата, отчете Трайков.

За цената на тока той каза, че е благодорно решението да се предоговаря цената на тока с "Мариците". Към тези две централи бих добавил и Брикел, където цената, определена от ДКЕВР е повече отколкото може да бъде. Това било благородно намерение; НЕК била длъжна досега да реагира. Преговорите нямало да са лесни, но пък нямало да се водят договори с руската държава, каза Трайков.

По темата "Белене" ексминистърът обяви, че отдавна е станало ясно, че причините за оставката му са заровени не в Катарските пясъци, а в Сибирските ледове. Той нарече цирк случващото се в последните дни. Тезата на правителството обаче била вярна. Атомстройекспорт искал да създаде натиск преди посещението на Путин. Поредната компания, заявила интерес, обаче не била стратегически инвеститор, нямала опит, финансирала се неясно откъде; сам Трайков се срещал с тях в началото на годината и ги насочил към консултанта HSBC.

За референдума Трайков каза, че нямаме достатъчно информация, за да гласуват обикновените хора, защото тогава въпросът трябвало да е дълъг колкото меморандума. Но дори и хората да кажат "да", какво следва от това, запита Трайков. Това е абсолютно безмислено упражнение, целящо да подкрепи акциите на БСП. Добра идея е той да се финансира от партийната субсидия. Имало и предвидена сума за рекламата за Белене, която почти покривала цената на референдума.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5789 |01.08.2012 Трайчо Трайков: Цената на дизела трябва да е 2.40 лв. . 98| 7231 |17.03.2012 Тр. Трайков: Николай Младенов си изми ръцете с мен . 28| 6065 |10.02.2012 Тр. Трайков: Не е лесно, но се водим винаги от български интерес . 5| 5566 |01.02.2012 Трайков: Подписът на България под АСТА е под условие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads