Реклама / Ads
98| 7229 |17.03.2012 НОВИНИ

Тр. Трайков: Николай Младенов си изми ръцете с мен

.
Kогато министър-председателят поиска оставката на един свой министър, мотивите нямат значение. Николай Младенов организира бизнес форума в Катар. Лесно е да си измиеш ръцете с някой друг, когато не си си свършил работата, коментира Трайчо Трайков скандала в Катар. Той отрече Бойко Борисов да му е налитал на бой в самолета и определи писанията по този повод като журналистическа измислица.
 

Той допълни в ефира на bTV, че когато са кацнали на летището от Катар, вътрешният министър Цветанов го е извикал и му е казал, че има политическо решение да му бъде поискана оставката, уточни Трайков. 

 

Бизнес форумът в Катар е бил организиран изцяло от външния министър Николай Младенов и екипът му, който  е отказал помощ от министерство на икономиката, категоричен е Трайков. „Когато видях какво е положението на този форум и писах на Младенов, че нещата не са на добре. Не съм си помислял да се оплача на премиера, че някой не си е свършил работата. Не съм го направил аз, но виждам че той го е направил. Бях абсолютно шокиран, когато видях да казва, че министерството на икономиката не си е свършило работата. В правителството трябва да има колегиален тон”, смята още той. Според него понякога, когато не си си свършил работа е най-лесно да си измиеш ръцете с друг.

 

Големите енергийни проекти на България стават бавно и трудно, но те са бъдещето. АЕЦ Белене е сред проектите, които изискват цялата политическа подкрепа на правителството. „Надявам се да се случи така както трябва – по този технически начин по който е в момента и с тази цена, която е сега”, заяви Трайков.

 

Попитан къде са били неговите грешки, той отговори, че безгрешни хора няма и че се правят грешки постоянно и когато фактите се променят трябва да се променя и мнението. Той е категоричен, че няма грешки, които да са накърнили обществения интерес. Трайчо Трайков отрече екшъна в самолета, за който някои медии писаха. В крайна сметка до бой и скандали навръщане от Катар не се е стигало. В края на разговора Трайков уточни, че не почти всички от делегацията са ходили на плаж и това не била истинската причина за исканата му оставка. "Един министър винаги засяга нечии интереси, които понякога съвпадат с тези на властта", бе лаконичен бившият енергиен министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 8556 |28.02.2012 Писмо на ДАНС изнерви адвокат на ексминистър Николай Цонев . 28| 6062 |10.02.2012 Тр. Трайков: Не е лесно, но се водим винаги от български интерес . 11| 4752 |06.02.2012 Н. Младенов призна: Обсъждахме енергийните проекти . 54| 6347 |05.02.2012 Н. Младенов посрещна Х. Клинтън с целувка и с бели рози

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads