Реклама / Ads
14| 5675 |18.07.2010 НОВИНИ

Трайков търсел Котев на пл.”Шуман", след като белгийската полиция спря стачката му

.
Стачкуващият Георги Котев
Министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков направил опит да се среще лично в Брюксел със стачкуващия български ядрен физик Георги Котев.Това заяви от ефира на „Неделя 150” министър Трайков.
 

Бях на площад „Шуман”, където знам че Котев провежда гладната си стачка, но не можах да го открия никъде. Исках лично да разговарям с него и да го уведомя какво министерството прави, за да изясни проблема , че в АЕЦ „Козлодуй” се работи с нелицензирано ядрено гориво, обясни Трайков.

Той информира още, че лично е получил от Котев няколко сигнала по проблема и е назначил проверка по случая. Била е наета и независима шведска фрима, която да даде становище по проблема. Отклонения от редовността на ядреното гориво обаче не е било открито при нито една от направените проверки.

Министър Трайков не уточни кога точно е търсил Котев на площад „Шуман”. Той не даде отговор и защо, след като се е заел да инспектира случая, икономическото министерство отказва да предостави няколко секретни доклада по случая. Именно заради това Комитетът за защита на Георги Котев и Асоциацията на свободното слово "Анна Политковская" водят съдебно дело по Закона за достъп на информация, срещу ведомството на Трайков.

За Frognews.bg Георги Котев заяви от Брюксел по телефона, че в четвъртък след обед трима полицаи и двама белгийски агенти са му прибрали протестните плакати , принудили са го да си прибере палатката и са го предупредили, че белгийското законодателство забранява гладната стачка.

"Въпреки това не съм се отказал от протеста си", каза Котев. "Продължавам да гладувам и правя постъпки в кметството в Брюксел, да получа разрешение за законна форма на протест", обясни той.

Frognews.bg припомня, че от понеделник българският ядрен физик започна гладна стачка в Брюксел срещу ядрената мафия и използването на нелицензирано гориво в АЕЦ „Козлодуй”. Според Котев от тази операция държавата е ощетена с над 500 млн. евро.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4774 |15.07.2010 Трайков връща Кремиковци на Митал? . 12| 4687 |07.07.2010 Тр. Трайков: Газът е скъп, защото у нас влиза скъп . 14| 4728 |06.07.2010 Трайков: Газоразпределители надуват цената с 50% . 3| 4478 |03.07.2010 Министър Трайков обяви, че няма да останем без газ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads