Реклама / Ads
24| 5252 |07.04.2011 НОВИНИ

Трактора обвини Цветанов в 5 престъпления

.
Алексей Петров Източник: Булфото
След като престоя около час в Националната следствена служа Алексей Петров заяви,че вътрешният министър е извършил най-малко пет престъпления пред очите на обществото и е ощетил чрез контрабандните канали държавния бюджет с 2 -3 млрд. лева.
 

Повече от една година и половина прокуратурата и отделни поръчкови служители на МВР тормозят всевъзможни лишени от свобода и други граждани, евентуално да се подпишат под готови текстове, категоричен е Петров. Оказа се , че и днес не му бяха предявени материалите по делото „Октопод".

Той препоръча на журналистите да се обърнат към вътрешния министър Цветанов за повече информация във връзка със специални отдели в МВР, които се занимават с това. Повод за коментара бе въпросът дали има нещо общо с делото на Златомир Иванов-Баретата и как ще коментира свидетелски показания, които го уличават в отношения с наркобоса.

На излизане от сградата Петров благодари на репортерите за проявения интерес към делото му и допълни, че този интерес е придобил своеобразна форма на обществен натиск.

„Премиерът Бойко Борисов беше принуден да благоволи да даде ход на делото ми. Поне за мен е така.", коментира Петров. Той изрази надежда в кратки срокове да му бъдат предявени материалите и процесът да стартира.

Алексей Петров обясни, че днес не е се е случило нищо ново и допълни, че обвинението срещу него е било конкретизирано.
Всичко е измислено, както и предишния път беше измислен анонимният свидетел номер две, обясни бившият съветник на ДАНС и допълни, че обвинението е скалъпено и изфабрикувано.

„Както виждате, аз се разхождам, защото си нямам друга работа", коментира иронично Петров.

На въпрос дали честите посещения в Националната следствена служба и срещите с медиите не са една добра предизборна кампания за самия него, Алексей Петров заяви, че по никакъв начин не е възлагал политически поръчки на прокуратурата. Той обаче за пореден път подчерта, че прокуратурата очевидно много отдавна изпълнява такива поръчки.

„Цветан Цветанов и Бойко Борисов вдигнаха една димна завеса покрай моето дело, зад която трябваше да се облагодетелстват от властта", категоричен бе Алексей Петров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5415 |07.04.2011 Проверката срещу Цветанов е прекратена, нищят тъста му . 14| 7154 |02.04.2011 Кр. Стефанов и Св. Стрелков в спор за имотната проверка на Цветанов . 11| 5179 |01.04.2011 Цветанов: Стоилов, кажи за връзките си с Октопода! . 5| 5181 |01.04.2011 Обвиниха висш магистрат в пране на пари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads