Реклама / Ads
11| 6389 |25.10.2011 НОВИНИ

Трактора прибрал 37 бона дарения от авери

.
Алексей Петров
Ортак на Явор Дачков - сред спонсорите на Октопода. Кампанията на Алексей Петров - платена от „Лев Инс”.
 

Шефове на фирми от скандалната застрахователна групировка „Лев Инс” са платили предизборната кампания на сочения за глава на Октопода Алексей Петров - Трактора, пише Монитор. Подобаващо в касата на обвиняем номер 1 в държавата са се отчели почти всички негови авери, оглавяващи както самото дружество, така и „Лев Инвест”, в което то участва като собственик, а също и притежаващата над 31% от дяловете му „Лев корпорация”.Въпреки че след запечатването на офисите им миналата година от застрахователната компания категорично отрекоха Трактора да има нещо общо с нея, повечето от общо 28-те спонсори на кампанията му се оказаха представители на групировката, става ясно от отчета за набраните от Трактора дарения, който беше публикуван на сайта на Сметната палата.

Сред тях са дългогодишният ковчежник на Петров Лозана Славчова, която е в управлението на „Лев Инс” и на „Лев корпорация”, шефът на „Лев Инвест” Красимир Пенчев и ортаците им в бизнес групировката Николай Леонтиев, Николай Начев, Пенка Филева, Петко Добрински, Цветанка Юрукова и Сергей Лалев. Като най-щедър пък се откроява шефът на „Лев Инс” и съименник на бившия кмет на София Стефан Софиянски, който преди време лъсна и сред спонсорите на свързваната с Петров партия РЗС. Той се е бръкнал цели 10 бона за кампанията за президентския вот на някогашния съветник на ДАНС. Списъкът затвърждава и връзките на Трактора с журналиста Явор Дачков. Зам. главният редактор на вестник „Галерия”, който се пишеше от кандидатпрезидентския екип на Петров и беше сред първите доприпкали в дома му, щом беше пуснат под домашен арест, се оказа сред спонсорите на кампанията за „Дондуков” 2 на Меглена Кунева. За сметка на това съдружникът на Дачков в „Гласове.ком” Явор Джиджев е дарил на Трактора 1000 лв. Едноименният сайт пък дава трибуна на Петров. Джиджев върти бизнес и с шефа на сдружението Съюз за стопанска инициатива, чийто дългогодишен изпълнителен директор е Петров, Теодор Дечев. Двамата са ортаци в свързаната с „Лев корпорация” фирма „Ест”, показа проверка в търговските регистри на ДАКСИ. При операция „Октопод” служители на ГДБОП иззеха от офиса на компанията компютри и документи.

Щедростта на аверите на Алексей Петров, от които той е прибрал почти 37 бона, се оказа обаче недостатъчна и той претърпя нечуван провал на провелите се в неделя избори. Трактора не успя да събере 1% от гласовете и беше размазан дори от изпълнителя на култовия хит „Скакауец” Светльо Витков. (Монитор)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 10543 |24.10.2011 РЗС и Трактора - аутсайдерите на първия тур, пред тях е Капон . 18| 5882 |20.10.2011 Агент Пешко пиар-съветник и на Трактора, и на Кадиев . 25| 5536 |20.10.2011 Човек на Трактора в екипа на Кадиев . 62| 7332 |19.10.2011 Трактора лъже: Пускам кредити на 0% лихва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads