Реклама / Ads
1| 7534 |11.02.2010 НОВИНИ

Трактора сблъска генерал и поет с “Галерия”

.
Босът на задържаните при операция “Октопод”, знаел, че му готвят арест. Алексей Петров е внедрен от мафията в държавата. Прокуратурата да разкрие връзките му с предишния главен прокурор Никола Филчев, а Станишев да даде обяснения защо го е инсталирал на важен пост в ДАНС, пледираха по bТВ Кристина Патрашкова, ген. Атанасов и Едвин Сугарев
 

Задържаният при спец операцията “Октопод” бивш агент на ДАНС Алексей Петров бил прекрасен информатор на в. “Галерия”. Това разкри тази сутрин по bТВ главният редактор на седмичника Кристина Патрашкова. Според нея Трактора бил интересен и информиран човек, който дори предчувствал, че МВР и правителството му готвят арест. Патрашкова разкри още, че наскоро в ГДБОП бил създаден специален отдел от 18 души, който трябвало да се занимава с Алексей Петров и да реализира ареста му.

Вестник “Галерия”, за който неофициално се твърди, че е собственост на Алексей Петров получил информация, че бандита Релето, задържан при операцията “Наглите”, обвинена за 19 знакови отвличания, е бит и малтретиран в МВР, за да даде неверни показания, че Трактора му е поръчвал убийства. Това разкрила пред медията адвокатката на Релето. Патрашкова още обясни, че Петров бил най-митологизираната личност в държавата, а 30 години от живота си посветил на националната сигурност.

Алексей Петров е бил внедрен от мафията в държавата, а не обратното, опонира в студиото екс депутатът Едвин Сугарев. Той припомни, че неофициалният собственик на “Галерия” е един от основателите на силовото застраховане в България. Сугарев разказа и за съдебните си дела с Петров, които е спечелил.

Биографията на Алексей Петвор е показателна за това, как служители на Държавна сигурност са издигани при управлението на БСП на важни постове в институциите и как са свързани с организираната престъпност, подчерта другият гост на сутрешния блок – ген. Атанас Атанасов. Софийският лидер на ДСБ допълни, че на този етап е по-важно какво знаят в МВР и прокуратурата за Алексей Петров и дали доказателствата им ще издържат в съда. Генералът призова прокуратурата да стигне до връзките на Алексей Петров с бившия главен прокурор Никола Филчев, а Станишев да отговаря защо е инсталирал този човек на важен пост в ДАНС?

В защитата си за Трактора Кристина Патрашкова припомни още, че когато е викан в комисията на парламента за контрол на ДАНС, Петров дал важна информация за престъпления, вършени от сегашните шефове на Агенцията. В тази връзка била аферата с изчезналия от склад на МВР цирконий.

Хора от ДАНС нямат отношение към тази афера, решението за продажбата на циркония е взето от правителството на заседание, контрира ген. Атанасов. Той настоя да се изясни политическият инженеринг и създаването на партията на Яне Янев – РЗС от ДАНС.

“Галерия” е вестник на мафията пък бяха финалните думи на Едвин Сугарев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 13610 |10.02.2010 Арестът на Трактора и разораването на бардаците запечатани в клип . 8| 5025 |10.02.2010 Заради Трактора Петков гони Станишев от БСП . 21| 5221 |22.01.2010 Генерала уплаши гръцките фермери, отвориха Кулата . 0| 6460 |15.12.2009 Назначиха човек на премиера за генерален консул в Ню Йорк

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads