Реклама / Ads
26| 9909 |12.05.2012 НОВИНИ

Трактора включен в делегация на министър Тотю Младенов

.
Алексей Петров
Арестантът и главен обвиняем по мегаделото „Октопод” Алексей Петров е включен в официална делегация. Става въпрос за официално посещение на министъра на труда и социалните грижи Тотю Младенов в Москва. Трактора щял да представлява Съюза за стопанска инициатива и да участва в преговори с руските „товарищчи” по обмен на опит в областта на трудовото законодателство и социалните практики.
 

Още на 2 май адвокатите на Петров поискаха съдия Румяна Ченалова да разреши пътуването му в Русия. Аргументите бяха, че там той имал бизнес дела. Самият Петров пък пред микрофона на Канал 3 обясни, че пътуването му имало научна цел и самият той бил готов да приеме научно признание за свои заслуги.

Някои медии от своя страна прогнозираха, че Алексей Петров се натискал да пътува в Москва, за да преговаря за личната си безопасност. Тя била застрашена заради съучастието му в оръжейна сделка през 2008 г. Като шеф във ДАНС тогава той бил помогнал на своя акран Антон Петров-Хамстера да продаде оръжие за 80 млн евро на Грузия. Тбилиси изполвало това въоръжение във войната с Москва, което Кремъл и рунските служби не били забравили и нямали никакво намерение да оставят ненаказано.

 

Съдът обаче реши Трактора да бъде задържан в ареста, защото е склонявал свидетели по делото да променят показанията си. По този начин вместо в Москва Петров се оказа с белезници.

Преди време журналистът Иво Инджев разкри, че Алексей Петров е пътувал с президента Георги Първанов в Швеция. Не е ясно точно каква работа е имала бившата барета до държавния глава в скандинавската страна.

На 22 март 2011 г. вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пък лично почете Трактора, като посети негов офис, за да си говорят за Пакта за финансова стабилност. Така на масата за преговори се оказаха виден представител на правителството и считаният за „глава” на „Октопода” Алексей Петров. Докато двамата разговаряха се оказа, че прокуратурата вече е била готова с обвинителния акт срещу Трактора и го внася в съда.

След срещата Петров похвали Дянков, че „говорели на един език”. Не коментира обаче предишни изявления на Дянков, че не разбирал нищо от банкови лихви.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6807 |07.05.2012 Трактора криел дружба с Първанов . 37| 9359 |04.05.2012 Антични македонци се изпречиха пред българската делегация в Скопие . 37| 8584 |04.05.2012 Отвод на съда по "Октопода" заради БНТ искат адвокати на Трактора . 32| 17228 |02.05.2012 Алексей Петров "поръчал" Васил Божков. Трактора и адвокат заплашват свидетел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads