Реклама / Ads
33| 5676 |02.06.2011 НОВИНИ

Трактора засмуква Душана Здравкова в екипа си

.
Душана Здравкова
Душана Здравкова, която в ранното утро на 2 юни демонстративно подаде оставка като съдия във Варненския окръжен съд, преминава в екипа на Алексей Петров.
 
Това става ясно от декларация на „Единение и екипност”. Бившата активистка на ГЕРБ и евродепутат преминава в лагера на най-големия враг на правителството и на Бойко Борисов, след като се възмути от избора на шеф на Софийския градски съд. Това, според нея, било тежък удар за съдебната система и тя не можела да остане безразлична, написа тя в открито писмо.
Няколко часа по-късно Трактора отправи покана към юристката да се включи в екипа му. Всичко изглежда толкова синхронизирано, че дори е смешно, коментират колеги на Здравкова. Според тях истинските амбиции на Здравкова били да се включи в президентската надпревара като вице на бившата барета и сочен за „октопод” Петров, който пък иска да става президент. Тя не можела да преживее отпадането й от ГЕРБ и голямата политика и искала не само да се върне, но и да отмъсти и натрие носовете на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, които считала за виновни за нейното изпадане от челните редици на управляващата партия.

По странен начин и Душана Здравкова и Алексей Петров свързват днешните си действия с Деня на Ботев и падналите за свободата на България. „Членовете на „Единение и екипност“ смятат, че има особена символика, в това че г-жа Душана Здравкова връща вярата на българите, че има честни магистрати и политици у нас, точно на Деня на падналите за свободата и независимостта на България”, пише в поканата до нея.

Преди две години Душана Здравкова бе замесена от „жълти” медии в интимна връзка с тогавашния правосъден министър Меглена Тачева. Самата тя обясни, че слуховете били тиражирани от хора от бившата Държавна сигурност и че двете с Тачева просто били добри приятелки.

За връзки на Здравкова с доц. Петров-Трактора съобщава Аfera.bg още през март т.г.. Според сайта съдийката се била срещала тайно с лидера на РЗС Яне Янев и му дала компромати срещу Цветан Цветанов и финансирането на ГЕРБ от фондация „Ханс Зайдел”. По-късно Яне размаха тези документи на нарочна пресконференция.

Здравкова избра точно 2 юни, за да хвърли шумно оставка и да предизвика скандал, който да й послужи като аргумент да се включи в политиката чрез Трактора. Сценарият много наподобява онази странна среща на Румен Петков като вътрешен министър с „братя Галеви” на басейна „Спартак”, вдъхновена и организирана от Алексей Петров. По-късно Ваньо Танов бе набеден, че е осветил Трактора и той излезе с гръм и трясък от „прикритие” и се включи в ръководството на новосъздадената ДАНС. След това заяви апетите си към политиката и към президентския пост, след като срещу него започна разследване за тежки престъпления, дори се обяви за политическа жертва, коментират анализатори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 6759 |02.06.2011 Душана Здравкова хвърли оставка, не харесвала съдебната система . 4| 5861 |31.05.2011 Адвокат, човек на Трактора, с мераци за кмет . 36| 5984 |28.05.2011 Изпъдиха Трактора от полицейско тържество в Пазарджик . 14| 10043 |15.05.2011 Борисов на тепиха – това била целта на Трактора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads