Реклама / Ads
0| 4045 |29.12.2017 НОВИНИ

Тръмп: По източното крайбрежие новогодишната нощ може да стане най-студената в историята

.
Ахмед Доган
Президентът на САЩ Доналд Тръмп иронизира глобалното затопляне, в момент когато северните и източните части на страната са обхванати от изключително студена вълна, с температури до минус 40 градуса по Целзий, съобщиха световните медии.
 

"По източното крайбрежие новогодишната нощ може да стане НАЙ-СТУДЕНАТА в историята", написа Тръмп в „Туитър”. "Навярно бихме могли да използваме малко от това добро старо глобално затопляне. За да се предпази от него нашата страна, но не и никоя друга страна, се готвеше да плати ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ. Обличайте се топло!", добави президентът, който е в имението си Мар-а-Лаго във Флорида, където прекарва празниците.

 

Тръмп неколкократно е изразявал скептичното си отношение към климатичните промени, наричайки глобалното затопляне "измама", създадена от китайците, за да навредят на американската индустрия, отбелязва БТВ.  Туитът на Тръмп предизвика лавина от реакции на интернет потребители и учени, които се опитаха да обяснят на американския президент какво представляват климатичните промени. Рекордни снеговалежи парализираха САЩ, Япония и ВеликобританияБездомник е починал от студ чакайки на автобусна спирка в Охайо

 

"Климатичните промени са нещо много реално, дори да е студено навън пред "Тръмп тауър" в момента", отговори директорът на Академията на науките в Калифорния Джон Фоули. "По същия начин, винаги има глад по света, макар че вие сте хапнали един Биг Мак", добави той.

 

"През 2017 година имаше приблизително три рекордни жеги в Съединените щати за всяко рекордно застудяване", написа депутатът демократ от щата Вашингтон Прамила Джейпал. "Времето не е същото нещо като климата. Президентът би трябвало да може да разбира това. Не е трудно", добави тя. Според Световната метеорологична организация (СМО) към ООН 2017 г. се очаква да бъде най-топлата година, регистрирана някога по цялата планета, отбелязва Франс прес.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4784 |23.11.2017 Тръмп: Запазваме си най-добрата военна техника . 3| 4235 |01.11.2017 Тръмп: Нападателят е ”болен и ненормален човек” . 2| 4405 |01.10.2017 Тръмп: Преговорите със Северна Корея са загуба на време . 1| 4319 |27.09.2017 Тръмп: Фейсбук е ”АнтиТръмп” мрежа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads