Реклама / Ads
2| 3997 |28.02.2019 НОВИНИ

Тръмп и Ким не се разбраха заради санкциите, отменя се обядът им

.
Източник: БГНЕС
Не беше постигнато споразумение между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун на срещата им в Ханой, но техните екипи ще продължат преговорите, съобщи Белият дом, предадоха световните агенции.
 

Президентът на САЩ и лидерът на Северна Корея прекратиха срещата си часове по-рано от планираното и си тръгват.

 

Първоначалната пресконференция днес, във втория ден от срещата, бе насрочена за 10:50 ч. българско време (15:50 местно), но президентската администрация съобщи, че тя ще се състои час и 50 минути по-рано, а работният обяд на Ким и Тръмп е отменен. Във второто съобщение на говорителя на Белия дом Сара Сандърс, цитирано от "Ройтерс", се казва, че "не е постигнато споразумение" на този етап, но "екипите им очакват с нетърпение среща в бъдеще".

 

По-късно Тръмп обясни на пресконференция, че Северна Корея е поискала сваляне на "всички" санкции, наложени на Пхенян заради ядрената и ракетна програма в замяна на стъпки към ядрено разоръжаване и единственото, което САЩ можело да направят в замяна, е да си тръгнат от масата за преговори. "Бяха готови да ни дадат (отстъпки), но не тези, които искахме," продължи президентът. Последвали коментари създадоха объркване, след като загатнаха, че азиатската държава е искала едва част от ограниченията да бъдат премахнати.

 

"Познаваме страната много добре, познаваме всеки инч от страната и знаем какво искаме." Държавният глава също така обяви след журналистически въпрос, че в разговора си с Ким снощи е получил уверение, че няма да има повече ракетни тестове и вярвал да думата му. Добави, че е бил готов да подпише сделка и е имало подготвени документи, но би било по-голям проблем да се подпише лоша сделка и затова човек трябва винаги да е готов да си тръгне. Президентът добави, че не би било справедливо, включително заради партньорите на Съединените щати, да се свалят санкциите с подобна сделка. "Не искам да правя нещо, което ще наруши доверието, което изградихме," обясни той.

 

Тръмп същевременно добави, че "много силно" иска санкциите да бъдат свалени, за да види икономическия потенциал на Северна Корея.



 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3860 |27.02.2019 Нено Димов: 10 бона глоба заради екипа на Грилс в Рила . 2| 3996 |27.02.2019 Тръмп обеща Северна Корея да стане като Южна и Виетнам срещу разоръжаване . 3| 3742 |27.02.2019 ГЕРБ и ОП се разбраха да лишат от заплата отсъстващите депутати от НС . 0| 3716 |26.02.2019 Проверяват детските градини в Благоевград заради морбили

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads