Реклама / Ads
3| 4596 |21.08.2018 НОВИНИ

Тръмп: Никакви отстъпки за Турция

.
Доналд Тръмп Източник: БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че няма да прави никакви отстъпки на Турция, за да издейства освобождаване на задържания от нея американски пастор Андрю Брансън.
 

В интервю за "Ройтерс" Тръмп подчерта, че не го интересува дали наложените от него наказателни мита ще окажат негативни ефекти върху европейската икономика.

Държавният глава посочи, че имал сделка с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, когато убедил Израел да освободи задържан турски гражданин и мислел, че след това Ердоган ще освободи пастора Андрю Брънсън.

 

"Мисля, че това, което прави Турция, е много тъжно. Мисля, че правят ужасна грешка. Няма да има отстъпки", зарече се Доналд Тръмп.

 

"Харесвам Турция. Много харесвам турския народ. Досега имах много добри отношения с президента, както знаете. Разбирахме се чудесно. Имах много добри отношения. Но това не може да е еднопосочна улица. Няма повече да е еднопосочна улица за САЩ", допълни Тръмп.

 

По думите му за него няма значение дали санкциите срещу Турция ще се отразят негативно и на други икономики.

 

"Изобщо не ме интересува. Точно това трябва да се направи", категоричен бе американският президент.

 

В обширното си интервю Тръмп се спря и на санкциите срещу Русия. Той заяви, че ще "помисли" дали да ги отмени, въпреки че темата не е обсъждана на срещата му с Владимир Путин.

 

"Ще помисля за това ако те направят нещо, което ще е добро за нас. Но ако не направят, няма да помисля по въпроса", обясни президентът на САЩ.

 

Доналд Тръмп подчерта, че е много вероятно да се срещне отново със севернокорейския лидер Ким Чен Ун и защити усилията си да убеди Пхенян да се откаже от ядрените оръжия.

 

Той изрази увереност, че Северна Корея е предприела конкретни стъпки към отказ от ядрените оръжия въпреки растящите съмнения за готовността на Ким да премахне ядрения си арсенал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3817 |15.07.2018 Тръмп: Да се разберем с Русия и Китай е нещо добро . 2| 5817 |14.06.2018 Тръмп: С Путин до мен ще решим световните проблеми . 5| 4755 |13.06.2018 Тръмп: Срещата с Ким предотврати ядрена катастрофа . 13| 5647 |11.04.2018 Москва отговори на Тръмп: Стреляйте срещу терористи, не срещу правителства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads