Реклама / Ads
0| 4182 |17.11.2017 НОВИНИ

Потребителският съвет към ЧЕЗ обсъди промените в обслужването на клиенти

.
Промените в обслужването на клиенти и подготовката на електрическата мрежа в Западна България за зимния сезон бяха дискутирани по време на заседание на Потребителския съвет към ЧЕЗ България.
 
От 1 ноември 2017 г. ЧЕЗ Електро България е с нов бизнес модел. Преструктурирането на компанията, което се извършва в съответствие с нормативните изисквания, обхваща и дейностите по обслужване на клиенти. От 1 ноември във всеки център за обслужване на клиенти на ЧЕЗ са обособени отделни гишета за клиенти на ЧЕЗ Електро и на ЧЕЗ Разпределение. На информационната линия 0700 10 010 са активирани специални линии за въпроси, свързани с дейността и на двете дружества. Създадени са и два отделни имейла за двете компании. На адрес info@cezelectro.bg могат да бъдат задавани въпроси свързани с дейността на „ЧЕЗ Електро България“ АД като продажба на електроенергия на свободен пазар, обслужване на клиенти, регистрация и пререгистрация на битови и стопански потребители На имейл klienti@cez-rp.bg могат да бъдат отправяни въпроси, свързани с дейността на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД,  касаещи електроразпределителната мрежа, присъединяване на обекти, деклариране на показания, прекъсвания на електрозахранването и други. Преструктурирането се извършва по начин, който  осигурява ефективност на контактите на двете дружества с клиентите, запазвайки досегашното качество на обслужване, заяви Тодор Матев, директор „Продажби на дребно“ в ЧЕЗ Електро България.

На Потребителския съвет ЧЕЗ Разпределение представи предприетите мерки за подготовка на електрическите съоръжения по мрежата за есенно-зимния сезон 2017-2018 г. В рамките на профилактиката компанията извърши термовизионна диагностика на 3100 трафопоста Термовизионната диагностика открива нередности в електрическата система още в най-ранен стадий и позволява бързото им отстраняване. Служители на ЧЕЗ Разпределение обходиха 45 хил. км мрежа и положиха 133  км нови кабели и близо 3 000 км проводници. “, каза Васил Василев, директор „Експлоатация и  поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България. Той представи новите полимерни стълбове, които от тази година започнаха да се монтират в труднодостъпните пресечени местности.  Освен, че са много по-леки от бетонните, те са разглобяеми на две. Това позволява да се пренасят на ръце когато пътищата са непроходими“, допълни той.

Потребителският съвет към ЧЕЗ България е консултативен орган, създаден през 2013 г. В него членуват представители както на лицензионните дружества ЧЕЗ Електро и ЧЕЗ Разпределение, така и представители на потребителски и експертни организации.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9490 |16.11.2017 Как бащата на Ивайло Крачунов, одиозен главен редактор на Пеевския сайт-бухалка „Блиц“, се оказа съветник на шефа на КОНПИ . 2| 4192 |16.11.2017 Общински съветници от БСП с три питания към кмета на София . 0| 4192 |15.11.2017 Жени Начева ще оглави Надзорния съвет на НЗОК . 3| 4517 |10.11.2017 Кирил Ананиев: Ще формираме консултативен съвет към министъра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads