Реклама / Ads
13| 6029 |10.09.2010 НОВИНИ

Д-р Тренчев: С Дянков ще катастрофира държавата

.
Подкрепяме стъпката на социалния миннистър да се вднигне минималната работна заплата, но има един негов началник, който всеки лев в чужд джоб за него е лична обида и името му е Симеон Дянков, който така умело менажира българските финанси, че твърде вероятно ще катастрофира държавата.
 

Това заяви при откриването на конференция, посветена на преодоляването на бедността лидерът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев, предаде БГНЕС. Все още не е ясно дали "Подкрепа” ще се присъедини към евентуални протести за КСО.

 Още в началото на своето изказване на конференцията Тренчев подчерта, че то ще бъде нетрадиционно и ще учуди някого, но ще го направи, защото има право на някои заключения след 22 години обществена дейност. Той разделя причините за бедност в три големи групи: „едните са природните, срещу които нищо не можем да направим и трябва да се примирим, втората група са от човешки характер и това са войни, агресии и т.н. На нашата скромна територийка нито първият, нито вторият феномен са причина за това, което виждат очите ми. Остава една трета група причини – начинът, който е подредено и функционира обществото, правилата в него, които се взимат от хората и най-вече от любимите на всички ни политици”, обясни той.

Синдикалният лидер припомни, че мечтата за справедливост и липса на бедност съпътства човешката цивилизация от самото й създаване. „Много рецепти са давани в това отношение, например комунистическата рецепта беше да вземем, от който има и да дадем, на който няма. Тя породи само напрежение между хората, конфликти, кръв и явно се оказа неудачна”, заяви той. Тренчев изтъкна, че за него пътят е посочен преди две хиляди години „от този който разпънаха на кръста, защото каза: Да въздигинем човека, защото той ближния си като брат има, защото ако няма съчувствие и отношение към ближния, каквито и работи да си говорим, те ще бъдат просто едни поредни думи, защото любов ако нямате помежду си – нищо нямате”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 8412 |16.08.2010 Ген. Атанасов скочи срещу Дянков за нездрав интерес към "Информационно обслужване" . 8| 4479 |12.08.2010 Дянков се споразумя с банка за 34 мил.евро . 14| 5249 |07.08.2010 След Станишев и Дянков подкара багер, било по-трудно от финансите . 19| 4831 |29.07.2010 Обвиниха Дянков за теч на класифицирана информация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads