Реклама / Ads
19| 5480 |12.11.2008 НОВИНИ

К. Тренчев: Крадене с ръце и с крака е имало в "Кремиковци"

.
След като "Кремиковци" не плаща на НЕК, на БДЖ, държавата имала лостове да спре тази практика и да заяви на мажоритарния собственик, че е неплатежоспособен, добави президентът на "Подкрепа".
 

 

С крака и с ръце се е крало в „Кремиковци“ обяви по БНТ президентът на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев. Той поиска от прокуратурата веднъж завинаги да разбере какво е ставало в комбината, но и какво се прави сега.

Тренчев обясни, че в "Тристранния пакт" имало сътрудничество, но при липса на диалог, нямало как да се продължи нататък. Снощи все пак д-р Желязко Христов, лидер на КНСБ и д-р Тренчев имали среща с вицепремиера Емел Етем. Държавата била минотарен собственик, но с поети ангажименти. Д-р Тренчев добави, че "Кремиковци" не плаща на НЕК, на БДЖ, а държавата имала лостове да спре тази практика и да заяви на мажоритарния собственик, че е неплатежоспособен. Той напомни, че в аналогични случаи в САЩ се влизало в затвора. При нас кредиторите щели да съдят Кремиковци , значи и държавата в Лондонски съд, където резултатът бил ясен. Тренчев добави, че сега целият свят заради кризата е тръгнал да спасява икономиката си държавно, заедно с автомобилната индустрия и банките, а ние сме се правели на по-големи капиталисти. 

Междувременно продължава протестът на кремиковските работници. Днес металурзите правят автопоход с автобуси от комбината до Министерския съвет. Вчера стана ясно, че държавата е започнала да изкупува продукцията на "Кремиковци" с пари от бюджета на Държавния резерв, за да се осигурят средства за изплащане на забавените с два месеца заплати на металурзите. Васил Яначков от КНСБ съобщи, че изнасянето на първите 16 хил. т желязо от предприятието вече е започнало. До края на седмицата парите от продукцията трябва да бъдат приведени по заплатите на работниците. Засега не е ясно дали парите ще бъдат изплатени наведнъж или на два транша.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4671 |12.11.2008 Н. Михайлов: Българите се защитават от политическата травма, негласувайки . 13| 4795 |11.11.2008 Санкционират "Топлофикация София", ако останем на студено . 36| 4860 |11.11.2008 Върховният административен съд не върна "Кричим" на Симеон Сакскобургготски . 11| 4625 |11.11.2008 М. Плугчиева: Очакваме скоро замразените пари от ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads