Реклама / Ads
27| 4484 |11.12.2013 НОВИНИ

К.Тренчев одобрява изборите „две в едно”

.
Политическата нестабилност в страната няма да се оправи по никакъв друг начин, освен с избори и колкото по-дълго този въпрос се отлага, толкова повече проблемите ще се натрупват, логична е идеята изборите да са „две в едно”. Това заяви президентът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев след среща с представители на Реформаторския блок, на която са обсъдени шестте стъпки на Блока за излизане от кризата.
 

Ако българските политици мислеха целесъобразно трябва да си дадат сметка, че нещата не вървят и ако наистина са демократи, за каквито претендират, би следвало да разберат че единственият изход от ситуацията е демократичният механизъм на изборите, каза още Тренчев.

Нашият план за излизане от кризата показва, че пред България има ясна алтернатива и тя е смяна на управлението, ограничен мандат за реформи и конституционен дебат за генерална смяна на правилата, заяви Радан Кънев от Реформаторския блок. По думите му, ако няма разбиране, че се налага оставка, през февруари щяло да се наложи да предприемат по-твърди стъпки, за да гарантират изборите „две в едно”. Той изрази надежда да не се стигне до това, като „управляващите проявят повече разум и политически инстинкт”. Ако те продължават с упорството си, политическата цена ще бъде непосилна за партията им, добави Кънев.

На днешната среща ръководството на КТ „Подкрепа” и на Реформаторския блок са постигнали единомислие по много от обсъжданите теми. Една от тях е била Комисията по досиетата. Изразено е общото мнение, че Комисията следва да продължи своята работа и даже да бъде либерализиран режимът й, посочва БТА.

От синдиката споделят виждането на Реформаторския блок, че се налагат спешни промени в Избирателния кодекс, както и идеята им за оптимизиране на администрацията. Общо е и желанието да бъде написан нов обществен договор. Съгласие е постигнато и по енергийната политика, където по думите на Радан Кънев е „заложена най-близката бомба пред сегашното управление и най-големите рискове пред българската икономика”.

В отговор на въпрос от Реформаторския блок заявиха, че до Коледа ще стигнат до политическо споразумение по лидерството в коалицията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5487 |29.11.2013 Народът масово одобрява социални разходи от бюджета . 20| 5409 |28.11.2013 КС против касиране на изборите . 57| 4833 |11.11.2013 Реформаторите ще участват в изборите като коалиция . 35| 5895 |01.10.2013 Местан: Нито втори кабинет, нито нови министри до евроизборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads