Реклама / Ads
19| 5754 |02.10.2014 НОВИНИ

Д-р Тренчев пред Фрог: Ще затваряме магистрали

.
Д-р Константин Тренчев
Нашата позиция винаги е била, че трябва да се промени модела, по който е структурирана енергетиката, тъй като тя ще генерира само загуби. Огромна част загуби, натрупани в НЕК, се мъчат да погасят със сегашното увеличение, но това не променя модела. А той не е направен от някаква неведома сила, а от хора, подписали договори, заяви пред Фрог нюз лидерът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев.
 

На договорите на последната страница има подпис и печат – никой няма да тръгне да прави „Белене” без подписи, печати и ангажименти, никой няма да прави „Цанков камък” без тях, никой няма да прави волтаици...

 

Дупката в НЕК е чудовищна и тя се разширява с милиард на година. НЕК е в толкова тежко състояние, че не може да плаща за тока, който взема от централите, респективно не плаща на мините и миньорите остават без заплати, скоро ще останат без заплати и енергетиците. Вдигането и свалянето на цените нищо не оправя. Ако не се промени моделът, фактурата ще става все по-голяма и по-голяма, предупреждава д-р Тренчев.

 

Ето го парадоксът: битовата консумация за среден и дребен бизнес е около 4 милиарда, около 4 хиляди мегавата са тъй нареченият микс, останалото - до 6,5 – 7 се пуска на свободния пазар, където могат да се купят от големи заводи. Нашият интерес и на хората с плакатите са тези 4 хиляди мегавата. Как се формира миксацията – там са най-скъпите производители – фото, перки и американци, а най-евтините са  АЕЦ-а и ТЕЦ 2. Когато консумацията падне надолу, знаете ли какво се получава?! Не можем да не изкупим фотоволтаиците, а тяхната цена е чудовищна, не можем да не изкупим американците! Тогава кое трябва да намалим – евтините производители! Делът на евтината енергия в микса намалява драматично, а остава високата компонента. Такъв парадокс няма и в Буркина Фасо. Кой обаче е написал правилата?! Аз не си спомням да е имало по улиците шествие, манифестация с плакати: Искаме фотоволтаици. Не си спомням да е имало плакати: Искаме „Белене”, Цанков камък... Чакат ни протести и затваряне на магистрали, категоричен е лидерът на „Подкрепа”.  

 

Не ни чуват, защото от така направената система някои изкарват едни хубави пари за джоб. Това обяснява всичко.

 

Д-р Тренчев коментира и актуализацията на бюджета: Актуализацията си я приеха без нас, макар че това приемане няма някаква стойност. Целта на служебното правителство е да каже, че са свършили черната работа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 96| 8362 |02.10.2014 М. Радева за Фрог: Коалиция между ГЕРБ и РБ едва ли ще има . 0| 4439 |02.10.2014 ВСС отложи избора на председател на Военно-апелативния съд . 11| 4830 |01.10.2014 ГЕРБ: Отменяме концерти и други предизборни прояви . 25| 7357 |01.10.2014 БСП отменя предизборната си кампания заради Горни Лом

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads