Реклама / Ads
95| 10880 |04.09.2014 НОВИНИ

Д-р Тренчев пред Фрог: Станишев и Местан бяха регенти, Чобанов - недоразумение

.
Не сме учудени от лошото финансово състояние, което премиерът Близнашки ни обрисува по време на Съвета за тристранно сътрудничество. Състоянието на държавата не е лошо, то е много лошо. Ситуацията не се влошава, тя е безнадеждна, заяви пред Фрог нюз президентът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев. По отношение на енергетиката ние сме предупреждавали за сегашното й състояние повече от година, припомни синдикалистът.
 

За мен основният проблем е заплахата за финансовата и банковата стабилност на държавата. Петър Чобанов беше странен човек, за мен бе кретен, който сега отиде в ДПС. Човек с неясни визии за каквото и да е било, с нищо не беше запомнен. Предишният кабинет бе огромен провал, независимо че имаше един компетентен финансист като Орешарски. Реално не му дадоха никаква свобода на действие двамата регенти – Местан и Станишев. Предишният кабинет имаше уникални „попадания” като финансовия министър, като здравната министърка, министърката на пътищата... Заради техните действия ще плащаме и за в бъдеще, предупреждава д-р Тренчев.

 

Таня Андреева беше тежко недоразумение в системата, говоря от името на лекарите. Пожелавам й успех като депутат, да си я носят на гърба БСП, допълни президентът на КТ "Подкрепа".

 

Никой не искам да плаша, но ако не се реши проблема с КТБ, драмата продължава. Ако не се направи нещо за енергетиката, за здравеопазването и ако се затвори тръбата за газ, есента и зимата се очертават да бъдат доста тежки. За КТБ трябва да се гледа в контекста на цялата икономика на държавата, а не само кой имал вътре 1-2 млн. и другите да злорадстват и да протриват ръце, че ще ги загубят. Ето един завод като „Рила стил”, който има договори за износ, в момента фактически е блокиран. Фирми, които имат кредити, разплащателни сметки, сега страдат, както и техните работници. Ние затова се застъпваме, а не за конкретен човек. Случващото се с КТБ си беше нагласена работа, в която взеха участие държавни институции. Нещо се обърка обаче, не можа да стане както го бяха намислили и сега сме на никъде. След огромен натиск от страна на работодателите и синдикатите тръгнаха да изпълняват закона. А ние това казвахме през цялото време: Изпълнете закона. Законът предвиждаше да се извикат акционерите и да им предложат да запълнят липсващата сума. Ако не могат, да се даде възможност на други хора да направят това и едва тогава да се намеси държавата. Ослушваха се дълго време и най-накрая го направиха. Синдикатите и работодателите събрахме супер експерти и предложихме да бъдат наблюдатели в този процес. Отказаха ни. Имам чувството, че Националната банка не желае да има страничен поглед върху това, което се наблюдава. И в БНБ заразата е проникнала както във всички други институции, констатира д-р Тренчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 87| 9234 |04.09.2014 Пъдев пред Фрог: Уволненията продължават, смениха и чистачките . 14| 9437 |03.09.2014 Д. Кочков пред Фрог: Дъждовете удариха и „Напоителни системи” . 19| 4654 |03.09.2014 Ревизоро предрича: ГЕРБ няма да има самостоятелен кабинет . 9| 5621 |02.09.2014 Близнашки: Порожанов предложи котката Танов "да лови мишки" в митниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads