Реклама / Ads
14| 5281 |21.11.2013 НОВИНИ

Д-р Тренчев: Протести като на КНСБ не решават нищо

.
д-р Константин Тренчев
В България вече няма какво да се преразпределя, всичко вече е разпределено. В момента това, което наблюдаваме, е един опит за преразпределение на така наречената баница и парчетата от нея, смята Тренчев.
 

С нас категорично не е обсъждана мярката на правителството да върне през 2015 година данъците за 2014-та на хората с доходи до 340 лева. Ние предлагаме нещо много по-просто: да се въведе един необлагаем минимум и данъци да се плащат единствено за горницата над този необлагаем минимум, заяви по БТВ лидерът на КТ „Подкрепа" д-р Константин Тренчев.

Ако правителството действа по тази просто формула хората още в заплатите и доходите си за януари ще почувстват едно подобрение. Истината е много проста, в момента няма пари в държавата и с решенията и действията си правителството просто иска да замаже и скрие за пред обикновените граждани този факт, каза още той.

Наистина малко по-малко пари биха били събрани, ако се въведе необлагаем минимум, но ако наистина политиците и управляващите мислят за хората, то те биха приели едно подобно предложение. Страшно много неща в бюджета за 2014 година не одобрихме и затова напуснахме съвета за тристранно сътрудничество, защото не искахме с присъствието си да легитимираме тези предложения на правителството, смята Тренчев.

Протест срещу правителството както този на КНСБ вчера нищо няма да реши. Също така и не виждаме смисъл да се срещаш с тези, срещу които протестираш предварително да се срещнеш с тях. Ако е след като си провел дадения протест, би било по-нормално, заяви Тренчев. В България вече няма какво да се преразпределя, всичко вече е разпределено. В момента това, което наблюдаваме, е един опит за преразпределение на така наречената баница и парчетата от нея.

Трябва нов обществен договор и да се приемат нови правила, защото иначе системата си остава същата, само се сменят изпълнителите и в крайна сметка нищо не се променя. Трябва нещата кардинално да се променят, за да може държавата ни да тръгне в правилната посока, отсече Тренчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5183 |20.11.2013 Провокатори на ГЕРБ нападнаха протеста пред президентството . 23| 6471 |20.11.2013 Ципов: Ще преследват протестиращи с новия закон за МВР . 41| 5387 |20.11.2013 Цветлин Йовчев отличи спонтанни и мотивирани протестиращи . 5| 6309 |20.11.2013 Полицейски кордон разделя протестиращите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads