Реклама / Ads
3| 4609 |12.05.2017 НОВИНИ

А. Тренчев: РБ трябваше да напусне властта след провала на закона на Кунева

.
Антони Тренчев
Ако дългосрочно демократичната дясна общност иска някога да прави политика, различна от тази, която прави ГЕРБ, т.е. да порасне до степен, в която да застраши хегемонията на ГЕРБ, трябва да мине през много тежка преоценка на отношението си към ГЕРБ. Това каза в предаването „Лице в лице” Антони Тренчев, бивш депутат от РБ.
 

По думите му, трябва „много ясно да дефинираме какво искаме да постигнем, ако ще има обединение някога, трябва да си отговорим тази нова формация какво иска да бъде – коректив, партньор на ГЕРБ завинаги, за да може 20-30 човека да се осигурят с някакви позиции, или да бъдем патерица на ГЕРБ. Има много хора, които са доволни от тази роля”.

 

В голяма степен нещата се определят и от отношението към ГЕРБ и участието във властта и всички позитиви и пасиви, които носи това, допълни Тренчев.

 

Напускането на Движение „България на гражданите” беше едно нелесно решение, лично мое, дълбоко мислено, премерено и не е спонтанен акт, уточни Антони Тренчев.

Натрупаха се някои неща през годините. Аз съм човек, който е склонен към компромиси, стига те да са в името на някаква по-висша цел и да не прекрачват фундаментални възгледи, които човек има. Винаги съм бил колективен играч, съобразявал съм се, добави той.

 

По думите му, към днешна дата се намираме в ситуация, в която трябват бързи смели действия и се оказва, че мнозинството си представя едни по-други темпове.

Той поясни, че най-важната причина да напусне е, че няма готовността за степента на радикалност на промяна, която е необходима във формацията.

 

Ние всички сме единомислещи в голяма степен, но трябва да си отговорим на някои въпроси – да си признаем някои грешки, които се направиха, каза още Антони Тренчев.

 

Според него грешка е било, когато след неминаването на първия антикорупционен закон неговото предложение да се оттеглят не е било прието.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4027 |12.05.2017 Ананиев: Найден Зеленогорски трябваше да подаде оставка след изборите . 1| 4532 |04.05.2017 Антони Тренчев: Предстои безвремие . 1| 4063 |06.04.2017 Антони Тренчев: Корпоративен и купен вот оставиха РБ извън парламента . 28| 10630 |12.03.2017 Елена Йончева: Ако спечеля делото срещу Борисов, той да напусне политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads