Реклама / Ads
3| 4975 |12.02.2015 НОВИНИ

Треньор на Черно море намерен мъртъв

.
Откриха мъртъв футболния треньор Венцислав Маринов, признат на първа инстанция за виновен за блудство и извършване на хомосексуални действия с малолетни деца.
 
Смъртта му е установена тази сутрин, съобщиха от Районна прокуратура, пред морето.нет. Към момента няма данни за насилствена смърт. Извършват се активни процесуално-следствени действия под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Варна. За изясняване на обстоятелствата е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител по член от НК, касаещ склоняване или подпомагане другиго към самоубийство.

През ноември миналата година Районният съд осъди на първа инстанция Маринов на 3 години лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 5 години. 48-годишният мъж бе привлечен към наказателна отговорност след подаден сигнал от родителите на две деца, посещавали детско-юношеската школа по футбол към професионален варненски клуб. В процедура на съкратено съдебно следствие подсъдимият се призна за виновен в четири повдигнати му обвинения – за блудство и опит за полов контакт с 12 годишно момче, както и за блудствени действия при продължавано престъпление и полов акт с 10 годишно момче.

При извършване на тежките престъпления подсъдимият е използвал положение на зависимост и надзор, като треньор по футбол на двете деца. Самите деяния са осъществени на неустановени дати през месеците юни и юли миналата година в дома или автомобила на подсъдимия, както и в спомагателни помещения в близост до тренировъчното игрище. Родителите на малолетните разбрали за проблема седмици по-късно след деянията. Делото в Районен съд – Варна бе разгледано при закрити врата.

Съдебният състав групира наложените за всяко от престъпленията наказания и определи 48-год. Маринов да търпи най-тежкото от тях - 3 години лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 5 години. Подсъдимият е с чисто съдебно минало. Той бе осъден още да заплати обезщетения на пострадалите за претърпените в резултат на всяко от деянията неимуществени вреди.

По отношение на 12-год. малолетен съдът уважи граждански иск от неговия законен представител в размер общо на 15 000 лева. Размерът на присъдената като обезщетение сума на другия пострадал малолетен е в размер общо на 20 000 лева. В тежест на подсъдимия са държавните такси и направените по делото разноски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4770 |14.01.2015 Кабинетът излъчи представител в Черноморска банка /вижте и другите решения на МС/ . 5| 4881 |23.12.2014 Полицията издирва 19-годишна девойка от Черно море . 26| 4701 |14.12.2014 Росен Петров: Не се чувствам недооценен, чувствам се изморен . 0| 4113 |14.12.2014 В Червено море потъна риболовен кораб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads