Реклама / Ads
1| 5047 |13.09.2009 НОВИНИ

За трети път БНТ отвори врати за зрителите си

.
За трети пореден път Българската национална телевизия отвори вратите си за своите зрители. Празникът започна точно в 10:00 часа пред централния вход на "Сан Стефано" 29 и продължи до 16:00 часа.
 

Тазгодишното издание на Деня на отворените врати е под знака на честванията на 50-тата юбилейна годишнина на най-старата електронна медия в България.

В продължение на 6 часа, в днешния ден всички желаещи да се докоснат до тайните на телевизионното изкуство бяха добре дошли. На среща в сградата на най-голямата национална медия - обществената телевизия на България всеки можеше да опита сили в рецептата за това как се прави телевизия. Похвала заслужават организаторите, които се бяха погрижили за свободния достъп на инвалиди и граждани със затруднено придвижване до студиата и апартните, разположени вътре в сградата.



Най-голям бе интересът към представянето на времето по БНТ

Своеобразни домакини на ефирния етаж на Сан Стефано, които посрещаха гостите на БНТ, бяха най-известни лица през годините. Специално подредена изложба от портретите на красивите говорителки от първите години на телевизията, звездните актьори от ерата на телевизионния театър, големите журналисти, режисьори, оператори, които написаха биографията на националната телевизия през този половин век красят стените между студиата и апаратните на БНТ.

Вътре в телевизията, четири студиа с готовност примаха посетители и фенове, които искат да се превърнат в новинари и синоптици за един ден, да поговорят с водещите и репортерите или просто да споделят нещо пред микрофоните в кабината "Искам да кажа!"

Пред самия вход на БНТ, където се събра група от почитатели на БНТ бе и сцената с водещ Драго Драганов, на която освен официалното привествие на генералния директор на БНТ – Уляна Пръмове, публиката чу и изпълнения на познати и по-малко познати лица от малкия екран, между които Богдан Томов, Тодор Колев, Йоана от Deep Zone, Марта Вачкова и Тончо Токмакчиев.



Протестната подписка срещу новините на турски език събра доста привърженици

В Деня на отворените врати на БНТ не липсваха и неочаквани изяви като подписка срещу излъчването на новините на турски език, която и в празничния ден продължаваше да събира доста привърженици.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6784 |25.08.2009 Кафетата в ДАНС предотвратили сериозни проблеми . 21| 6457 |11.08.2009 Гамизов изброи какво да се предотврати и направи в държавата . 10| 6646 |30.07.2009 Малтретират хора с българско самосъзнание в Македония . 1| 5986 |20.07.2009 Полиция опитва да предотврати самоубийство в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads