Реклама / Ads
0| 4710 |28.12.2015 НОВИНИ

Трети провал с избора за шеф на Общинския съвет в Кърджали

.
На днешното заседание на Общинския съвет в Кърджали отново не бе избран председател. Това се случва за трети пореден път. Причината бе, че когато трябваше да бъде разгледаната тази точка от дневния ред, преместена още в началото на сесията от първа на последна, не се събра кворум и заседанието бе прекратено. След дадената почивка от страна на председателстващия - съветникът от ДПС Мухарем Мухарем, голяма част от неговите съпартийци не се върнаха в заседателната зала на Бизнес инкубатора.
 

 Днешното заседание бе четвърто поред, на което мнозинството в местния парламент от ДПС, което се състои от 24 общински съветници, не успява да наложи своя кандидатура. Стигна се дотам, че на предпоследната сесия то издигна двама свои кандидати - младежкия лидер Байрям Байрям и бившия председател на Общинския съвет от мандат 2011-2015 Раиф Мустафа. А на последното заседание преди днешното групата съветници изобщо не се яви и по този начин го бойкотира, съобщи Дарик.

 

Днес съветниците от ДПС повториха бойкота на точката от дневния ред за избор на председател. Това предизвика и последващи коментари от страна на общински съветници и кмета инж. Хасан Азис.

 

„Все още в групата на ДПС няма достатъчно яснота по отношение на кандидата за този пост. Ненормално е, че няма избран кандидат, но групата има кандидати. Все още обаче в нея няма единно становище по отношение на тази кандидатура. Вярвам, че на следващото заседание в групата ще се преодолеят вътрешните противоречия и политическият разум ще надделее над политическата емоция", коментира градоначалникът.

 

Как се стигна до трусовете в ДПС

 

„Надявам се след Нова година групата на ДПС да достигне до единна кандидатура за председател на Общинския съвет, консенсусен и приемлив от всички общински съветници", каза председателят на общинската структура на ДПС и общински съветник Мухарем Мухарем.

 

Според председателя на групата съветници от БСП Георги Кючуков, това че съветниците от ДПС избягаха от заседанието, когато трябваше да се избира председател, е не само обидно за избирателите, но и е престъпно поведение.

 

„Не знам докога ще продължава ситуацията по този начин, но ние сме с твърдото убеждение, че нямаме работещ Общински съвет. И категорично заявяваме нашата готовност за евентуални предсрочни избори", коментира Кючуков.

 

Председателят на групата съветници от ГЕРБ Огнян Иванов изрази опасение, че решенията, които взима Общинския съвет в този си вид - без председател и без постоянно действащи комисии, могат да бъдат атакувани в съда и това, което се случва е незаконосъобразно.

 

„Нямам думи - докъде могат да стигнат съветниците от ДПС - да избягат, защото това наистина е бягство. Явно има пропуски и несъвършенства в самия закон, който не е предвидил подобни ситуации", коментира Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 7270 |19.12.2015 Б. Василев: Мулти-култито се провали . 9| 4660 |17.12.2015 Хр. Иванов критикува Борисов за проваления избор на Куцкова . 4| 4197 |17.12.2015 Мерджанов: Правителството се провали! Борисов да потвърди легитимността му . 36| 10590 |10.12.2015 О. Минчев: Третият Кобург осуети бг-демокрацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads