Реклама / Ads
9| 8348 |01.05.2014 НОВИНИ

Тревога: Издирват бегълци от Софийския затвор

.
Двама лишени от свобода от затвора в София са обявени за общонационално издирване, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Двамата са осъществили бягство от затвора в София вчера, 30 април 2014 г.
 

Убиецът на популярния перничанин Николай Христов-Хайо - Николай Николов-Шатката е единият беглец. Другият е гватемалският гражданин Х.М., подсъдим за грабеж, отнемане на превозно средство и притежаване на оръжие. Шатката и чужденецът успели да избягат от затвора организирано и планирано като прокопали дълъг тунел, през който успели снощи да се измъкнат, съобщава struma.com.

Цялата полиция е на крак, блокирани са граничните пунктове към Сърбия и Гърция.

Николай Николов-Шатката, е от групата на  Килърите 3. Той убива Николай Христов-Хайо с  10 куршума вечерта на 19 февруари 2008. Месеци наред криминалисти от столицата работеха по убийството.

При разпитите на Шатката и на пернишкия Чикатило Станислав Ангелов-Сиси, стана ясно, че Николов гръмнал Хайо, за да си плати издръжката, която Сиси му давал системно. По това време неговият благодетелят на Сиси и Шатката, Райко Кръвта “въртял” група за разпространение на дрога, черно тото, лихварство, но зад работата му стоял баща му бай Васо. Затова свидетелства не само Шатката, но и Сиси.

“Главнокомандващи” в армията на Бай Васо и Райко Кръвта били Милчо Петров-Чироса, Иван-Ванче, Румен Стефанов-Алф, Кръстето и Ханс.

Тази сутрин оперативна група е направила повторен оглед на мястото за установяване фактите около инцидента. Разпоредена е вътрешна проверка за причините, довели до бягството на двамата лишени от свобода.

Шатката е парнаджиия в затвора. Помещението, в което работи, се намира в близост до изхода в посока ул. "Майор Векилски". Предполага се, че бегълците са се измъкнали именно оттам.

Припомняме, че вчера в Централния софийски затвор беше отбелязан празникът на Италия със средиземноморски ястия, сготвени от самите затворници. Логично е да се запитаме дали празничната суматоха има нещо общо с бягството.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5502 |26.04.2014 Издирват още потъналото семейство край Винево . 37| 5558 |24.02.2014 Издирват Янукович със заповед за арест . 0| 5778 |15.01.2014 В Солун издирват убиеца на жена от Мездра . 36| 6345 |28.12.2013 Издирват Бисеров с фотоси в страната и по границата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads