Реклама / Ads
0| 5103 |23.03.2010 НОВИНИ

Три досъдебни производства срещу "Крокодилите"

.
Три досъдебни производства се водят срещу групата на "Крокодилите". Това съобщи на пресконференция Албена Вутева, ръководител на Софийската окръжна прокуратура
 
Първото производство е за ползване на документ с невярно съдържание и е срещу Евгени Милев - Гейзо. Производствата са образувани след 11 декември миналата година, когато при Вакарел бе застрелян Димитър Митрев - Богровеца. Второто досъдебно производство е за грабеж, а третото за убийство. Двете се водят срещу неизвестен извършител на този етап, уточни прокурор Вутева.

По думите й се чакат резултатите от редица комплекси експертизи. Сред тях са балистична, медицинска, ДНК и други. В момента се изяснява кой е убиецът на Богровеца. Вутева уточни, че на 14 февруари е удължен срока на разследване с два месеца до 14 април. Ако експертизите не са готови ще последва ново удължаване. По принцип се бавят заключенията по ДНС експертизите най-много, коментира Вутева. Освен това по разследванията следва да се изгледат и видеоматериали от българския и сръбски граничен пункт за преминаването на границата на Милев. Предстои изготвянето на техническа експертиза по отвличането на Александър Краузе, съобщи още Албена Вутева.

След това ще бъдат предявени обвиненията на тримата извършители. Двама от тях в момента са с мярка за неотклонение "домашен арест", а третият е с парична гаранция. Сред случаите по които е работила Окръжна прокуратура - София през 2009 година е срещу организираната престъпна група известна, като трите седмици. Още през май е внесен обвинителен акт срещу Атанас Мъндев, сочен като организатор на групата. Другото дело е срещу д-р Здравко Кискинов за убийство по непредпазливост. То е приключило с осъдителна присъда, след като подсъдимият е поискал делото да се гледа по съкратеното производство, след като е приел фактите и обстоятелствата по обвинителния акт. Окръжната прокуратура е работила и по случая с убийството на полицай Любомир Митов от Своге, който бе прострелян на 10 юли, а на 12 август почина във ВМА. Срещу двамата извършители се работи по различни обвинения.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4819 |22.03.2010 Кушлев спечели дело срещу Очите . 11| 4750 |19.03.2010 Данъчни, митничари, полицаи на протест срещу Дянков . 1| 4770 |18.03.2010 Внесоха в съда обвинението срещу Баретата . 35| 7024 |16.03.2010 Ив. Костов: Отворете досието "Петрол срещу храни"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads