Реклама / Ads
0| 6602 |09.05.2007 НОВИНИ

Три години затвор получи депутатът Владимир Кузов за блудство с непълнолетен

.
На три години затвор при първоначален общ режим е осъден за педофилия независимият депутат Владимир Кузов. Присъдата бе произнесена днес от Софийски градски съд. Кузов бе признат за виновен по три от четирите сексуални акта, които е извършил с 13-годишния Николай Кирилов.
 
Председателят на съдебния състав Пламен Вацов уточни, че първоначалната версия за извършването на анален акт с Николай не е потвърдена. Въпреки това, обстоятелството, че е извършен орален полов акт с непълнолетен, налага осъдителна присъда.
„Присъдата ми явно трябваше да стане факт преди доклада на Европейската комисия”, коментира независимият народен представител след като чу решението на магистратите. Той бе категоричен, че присъдата му ще се отрази на доклада на ЕК, тъй като ще има един осъден депутат. Според него делото е манипулирано още в следствието, а свидетелски показания са били вадени от делото.
„Аз съм първият доказано нормален народен представител”, обяви Кузов и подчерта, че експертизата е показала, че той е хетеросексуален. “Не съм ходил в Подуяне”, заяви депутатът по повод уличаващи го свидетелски показания. Според него на съда е оказван натиск. Той обаче не пожела да уточни откъде е идвал този натиск. Владимир Кузов обеща да напусне парламента, след като бъде осъден и на втора инстанция.
Прокурорът по делото Иванка Трифонова обясни, че е доволна и присъдата е справедлива. Затова прокуратурата няма да протестира решението на съда. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред апелативен съд.
„Фрогнюз” припомня, че срещу бившия депутат от „Атака” Владимир Кузов бе образувано дознание от столичната полиция за блудство с момче под 14 години. На 7 април 2006 г. главният прокурор Борис Велчев поиска свалянето на имунитета на 7 народни представители, сред които е и вече независимият Кузов. Целта е да се образува досъдебно производство, повдигане на обвинение и даване на разрешение да продължи наказателно производство.
На 24 август 2006 г. Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Владимир Кузoв. Повдигнатите обвинения са по член 157 от НК за педофилия. На депутата е наложена мярка за неотклонение - парична гаранция в размер на 1000 лв.
Разпитани са 11 свидетели, назначени са две съдебни експертизи. Момчето, с което Кузов, според обвинението, е имал полов контакт, също е дало показания. "ФН"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 109 |25.04.2024 Полша е готова да помогне на Украйна да върне мъжете в наборна възраст . 0| 41 |25.04.2024 Росен Желязков вече не е председател на Народното събрание . 6| 639 |25.04.2024 Борисов привидя "нова коалиция" . 3| 673 |25.04.2024 "Могат да се използват, навременна помощ". Как Украйна модернизира дарените от България БТР-и?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads