Реклама / Ads
21| 7728 |04.04.2012 НОВИНИ

Три изстрела отнесъл хазартният бос от Благоевград

.
Йордан Петров Динов Източник: в."Вяра"
Убитият днес в центъра на столицата Йордан Петров Динов от Благоевград е известен като хазартен бос №1 в родния си край.
 

 

40-годишен мъж бе прострелян в София тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигнал за извършеното престъпление е подаден към 10.00 часа. На място на престъплението на ул."Кирил и Методи" са пристигнали екипи от Столичната дирекция, Пето районно управление и линейка от Спешна медицинска помощ.

 

Състоянието на мъжа е било критично и въпреки оказаната първа помощ, на път за болницата той починал.

Както стана ясно Йордан Петров Динов, който пребивава в София без адресна регистрация, има сериозно досие в полицията за незаконен хазарт. Благоевградчанинът управлява букмейкърските пунктове на "Planet Win 365", които многократно са атакувани от спецчасти на ГДБОП.


Първата акция срещу Динов е през 2004 година. Тогава от МВР съобщиха, че той е развивал мрежа за нелегални залози за футболни мачове в няколко международни букмейкърски къщи. Сървърът, през който са правени паричните траншове, бил инсталиран в библиотеката на Американския университет, където Йордан Динов работил. През юни 2009 година обаче той бе оправдан по обвинението за организиране на "черно тото".

Заради базираните в чужбина заложни къщи, които благодарение на Динов извършват хазартна дейност в България, без да се отчитат на данъчните у нас, парламентът промени закона. Така към днешна дата дори букмейкърите от чужбина са задължени да връзват компютрите си към НАП.

 

Очевидец разказа, че убитият в центъра на столицата комарджия е бил уцелен на три места от килъра си – в лицето, гърдите и едната ръка. Според свидетелските показания килърът е среден на ръст, с обръсната до голо глава, пише БЛИЦ. Двамата вървели по ул. „Кирил и Методий” и си приказвали спокойно. В един миг гологлавият извадил пистолет и гръмнал от упор в лицето на Йордан. После хукнал към бул. „Мария Луиза”, разказва очевидецът на кървавия екшън.

И в момента  огледът на място продължава. Случаят е поет от криминалисти от сектор „Престъпления против личността” и колегите им от Пето районно управление.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5385 |04.04.2012 ДСБ решени да преборят престъпността в Студентски град . 97| 8497 |04.04.2012 Вдигаме космически 120-метров Левски на границата с Турция . 40| 8191 |04.04.2012 Цв. Цветанов: Знаем името на мозъка на "Наглите", той е с чисто минало . 17| 17682 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads