Реклама / Ads
1| 4456 |09.01.2020 НОВИНИ

Три обвинения получи Мартин Трифонов за убийството на малката Кристин от Сотиря

.
Мартин Трифонов
Обвиненият 21-годишен Мартин Трифонов ще бъде съден по реда на съкратено съдебно следствие при условията на член 371, т. 1 от НПК, като това няма да се отрази на размера на наказанието.
 

 Така няма да бъдат разпитвани свидетели и вещи лица, като при присъдата ще се използват протоколите от изслушването на свидетели и заключенията на вещи лица при съдебното следствие. Ще бъде изслушан като вещо лице единствено патологът д-р Тома Чаушев.

 

Окръжният прокурор Пламен Стефанов прочете обвиненията към 21-годишният Мартин Трифонов, първото от които е за убийство на малолетно дете по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, за което законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Второто обвинение е опит за изнасилване по чл.152 от НК, за което се предвижда от 10 до 20 години затвор. Третото обвинение е за блудство с малолетно дете, като предвиденото наказание е от 5 до 20 години "лишаване от свобода".

 

Роднините на убитото дете повдигнаха граждански иск срещу Мартин Трифонов, в който майката настоява за обезщетение от 400 000 лева, а дядото и бабата на Кристин - 200 000 лева за претърпени неимуществени вреди. Те поискаха и изслушване на четирима свидетели.

 

Обвиняемият отказа да даде обяснение за мотивите за извършеното от него престъпление, като посочи, че това ще стане на по-късен етап. На заседанието присъстваха близки и приятели на убитото дете, които поискаха възмездие и дори саморазправа с извършителя.

 

Съдът насрочи следващото заседание по делото на 30 януари, съобщи БТА.

Престъплението бе извършено на 15 август, като Трифонов бе заловен след почти 24-часово издирване на следващия ден и бе ранен след като оказал съпротива. Той продължава да търпи мярката си за неотклонение "задържане под стража" в болница, като днес бе придържан от охраната, за да влезе в съдебната зала.

 

Случаят доби широк обществен отзвук, като на няколко протеста и бдения граждани поискаха отмяна на съкратеното съдебно следствие и успяха да променят закона.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3553 |07.01.2020 Повдигнаха обвинения на трима за смъртта на българския фен в Солун . 0| 3557 |05.01.2020 Педро Санчес не получи одобрение за премиерския пост в Испания . 5| 4472 |27.12.2019 Българският манастир в Атон ще получи 2,3 млн. лв. за ремонт . 3| 4253 |10.12.2019 Доналд Тръмп получи официално две обвинения в процедурата за импийчмънт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads