Реклама / Ads
23| 5432 |15.10.2011 НОВИНИ

Три версии спрягат полицаи за взрива в колата на Диков

.
Бомбата за колата на Сашо Диков е дело на екстремисти, свързани с опозицията. Целта е не толкова самият той да бъде убит или сплашен, колкото да се повлияе на изборите, които са само след 10 дни.
 

 

Това е една от трите основни версии на полицията за експлозията в столичния квартал "Гоце Делчев" в четвъртък вечерта, пише “Труд”.

 

Спецслужбите са убедени, че причините за взрива са свързани с професията на журналиста и неговите предавания по Канал 3. По думите им три са главните посоки, по които ще върви разследването. Почти напълно е изключена четвъртата - за лични мотиви, свързани с Диков или неговата дъщеря, която също е карала колата в последните дни.

 

Атентаторът е избрал специален ден и час - четвъртък, минути преди 22 ч. По това време в София вече е шефът на Еврокомисията Жозе Барозу. А на следващия ден с негово участие започна заседание на Европейската народна партия с участието на четирима комисари и 22-ма евродепутати. Така ехото от бомбата пред дома на журналиста може да разклати позициите на ГЕРБ не само в страната, а и пред Европа, коментират специалисти.

 

Втората версия гласи, че взривът идва от управляващите и по-точно от среди, които по някаква причина са засегнати от ръководството на ГЕРБ, не са получили нещо, което са очаквали покрай изборите и т.н. Целта им е да провалят кампанията, като разчитат на бъдещи промени във властта, които ще ги извадят на гребена на вълната. Интересите им са икономически, но търсят пряк път към парите през политическата нестабилност. За тях Сашо Диков е подходяща мишена заради критичните му коментари към правителството, не изключват спецполицаите. Самият журналист не смята, че управляващите имат интерес точно в този момент от атентата.

 

Третата работна версия на полицията е свързана с футболни фенове, вбесени от спортни теми на Канал 3 за уредени мачове, симулативна игра, провалите на националния отбор и т.н. От футболните среди обаче смятат, че в последните 2-3 години предаванията на Диков губят предишното си влияние, защото камерата на Канал 3 вече не е по стадионите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4742 |04.10.2011 Гледат мерките на двама, блъснали полицаи в Катуница . 9| 7172 |30.09.2011 "Тузари" купуват гласове срещу версии на длъжници . 5| 5077 |21.09.2011 Крадеш ток, удрят те спецполицаи . 8| 5041 |09.09.2011 Полицаи олепиха Шугъра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads