Реклама / Ads
2| 3246 |26.02.2021 НОВИНИ

Трибуна за Ананиев, Димитров и Танева на петъчния парламентарен контрол

.
Източник: БГНЕС
Само трима министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол.
 

Първи на трибуната ще се качи финансовият министър Кирил Ананиев, към когото депутатите са отправили 3 въпроса: първият е за постъпленията в бюджета от хазартния бизнес през миналата година; вторият - с констатации на ОЛАФ за несъбрани мита от българските митници в особено големи размери; третият - с внедряване на Интегрирана финансово-информационна система за общините в област Враца през 2021 г.

 

Веднага след него ще отговаря екоминистърът Емил Димитров. Въпросите към него са два и са свързани с промяната в плана за управление на защитена територия "Колокита" и застрояването на полуостров Буджака, както и със акт за административно нарушение на Общинско предприятие "Чистота" към община Шумен.

 

Последна на трибуната застава Десислава Танева - министър на земеделието и храните Десислава Танева, която трябва да даде информация пред депутатите за състоянието на предпазните диги по поречието на река Тимок на територията на община Брегово.

 

На последното за седмицата пленарно заседание депутатите и вицепремиерът Томислав Дончев трябва даде информация за готовността на България да представи пред Европейската комисия финалния вариант на Националния план за възстановяване и устойчивост.

 

Иначе парламентът решава дали да се дава българско гражданство на чужденци срещу краткотрайни инвестиции. Промените в закона ще бъдат обсъдени на второ четене.

 

Депутатите ще гласуват на второ четене и промени в Закона за чужденците. Предвижда се студентите граждани на трети държави, които завършват образованието си в Република България, да могат да продължат да работят в страната, без да е необходимо да напускат нейната територия с цел издаване на виза за дългосрочно пребиваване.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3277 |25.02.2021 Петко Димитров: Трябва рентабилно възстановяване на книжния пазар на „Славейков“ . 5| 3278 |24.02.2021 Пламен Димитров: Все още във въздуха висят маса от мерки, които не сработиха в икономиката . 3| 3058 |23.02.2021 Свилена Димитрова: Опашките за ваксини противоречат на противоепидемичните мерки . 4| 2979 |12.02.2021 Григор Димитров стигна ⅛ финал на Australia Open без загубен гейм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads