Реклама / Ads
28| 11038 |18.02.2013 НОВИНИ

Трима инженери организират шествията

.
Мъжете от София, Пловдив и Благоевград са създатели и организатори на трите профила в социалните мрежи, които вдигат хората на бунт. Тарторите в социалните мрежи искат да са анонимни.
 

Трима инженери са част от лидерите, които водят протестите срещу високите цени на тока и парното у нас, пише вестник "Стандарт". Иван Петров, Стоян Трифонов и Матей Тодоров не желаят да разказват за себе си. Твърдят, че нямат нищо общо с партиите, но искат да сложат край на рекета над българите. 

Иначе официално народното недоволство срещу високите цени и монополите се организира през социалните мрежи фейсбук и туитър. Много от тях са създадени анонимно и са отворени за присъединяване от всеки, който пожелае. Така всеки участник сам може да публикува, да споделя снимки и да организира събития. Въпреки това на повечето места в страната сред протестиращите се забелязват партийни лидери, активисти и членове на редица политически организации. На шествието в София бе Боян Расате заедно с хората си. Сред присъстващите има редица симпатизанти на основните опозиционни партии. Още миналия петък лидерът на БСП в Сливен Деян Дечев обяви, че ще участва в проявата като гражданин. На площада бе Стоян Пенев, общински съветник и бивш кандидат за депутат на "Атака". Той каза, че е докарал няколко коли с атакисти от Нова Загора. Лидерът на "Атака" в Сливен Димитър Димов пък участва в протеста във Варна. На митинга в морската столица вчера обявиха 14-членен състав на инициативния комитет за протестите в града. Начело е футболната легенда Иван Петров, който беше нападнат и наръган през седмицата с нож в областта на таза, докато отива към колата си на паркинг до общината. Петров е бивш футболист и треньор на ФК "Спартак". Той е основател на първата частна школа у нас, като я кръщава "Феърплей". Втори сред инициаторите е пенсионерът Кънчо Бонев, военен от запаса и председател на "Съюза на патриотичните сили". От името на гражданското сдружение се взема разрешение за протест от общината. Кънчо Бонев беше много активен и по време на протестите за Морската градина във Варна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4996 |15.02.2013 Тримата от "Хамас" са били изгонени с полиция от България . 19| 5683 |14.02.2013 Сотир Цацаров: Проверяваме трима прокурори за корупция . 4| 5698 |30.01.2013 Спрягат трима за поста на Семерджиев . 8| 5460 |24.01.2013 Попова помилва трима, Опиц не полагал и усилия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads