Реклама / Ads
7| 5574 |10.12.2013 НОВИНИ

Трима лекари ще разследват смъртта на дядо Кирил

.
Източник: Булфото
Трима съдебни лекари от МБАЛ "Св. Анна" започват експертизата за здравния статус на дядо Кирил приживе. Тя е изискана от Окръжна прокуратура-Варна и трябва да изясни имал ли е заболявания, които са причинили или улеснили удавянето му на 9 юли в местността Траката.
 

Назначената повторна съдебномедицинска експертиза ще бъде по писмени данни и документи - болничен картон, рецепти, клинични пътеки, по които е лекуван владиката, съобщава "Стандарт". "Резултати ще има в скоро време. След разследването ще ви запознаем с всички данни и доказателства по това дело", каза окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Според първоначално направената експертиза митрополитът е имал високо кръвно и захарен диабет, но редовно си пиел хапчетата. Доц. д-р Добринка Радойнова от съдебна медицина в УМБАЛ "Св. Марина", която с асистенти направи аутопсията на дядо Кирил, отново повтори, че установените морфологични данни показват, че смъртта е причинена от удавяне и не са открити други увреждания.

"Нищо няма да го върне на този свят, каквато и експертиза да правят", каза с прискърбие племенницата на владиката Кирилка Христова, която носи името му. "Дори да е убит, предпочитам да не знам", сподели младото момиче, което не искаше да коментира нашумелите напоследък пак версии за смъртта на чичо си. Тя допуска обаче, че на владиката наистина може да му е прилошало в морето във фаталния ден.

"Експертиза по документи звучи несериозно", категоричен е пък бизнесменът Юлиян Гендов, единият от двамата благодетели, които дадоха на митрополита да кара злополучния "Линкълн". Дядо Кирил му беше близък и двамата са били заедно в събота вечер, 2 дни преди смъртта му. "Всъщност цяла седмица преди това ми споделяше, че има заплахи и искали да го отстранят. Но едно са впечатленията, а друго нещо са фактите", каза Гендов, според когото смъртта на владиката е злощастно стечение на обстоятелствата.

Двамата също са ходили да се гмуркат на любимото място на дядо Кирил в Траката поне 7-8 пъти заедно. "Беше много предпазлив и отиваше рано сутрин, за да не го щракат фотографите, но лошото понякога бързо идва", каза бизнесменът. Според него изкуствено се раздухват мистериозни истории, вместо да оставят владиката да почива в мир. "Нито украинци, нито митрополити са го убили - такава конспирация може само да е измислена", категоричен е Гендов. "Беше широко скроен, различен от целия клир, затова и не просъществува", каза още Гендов.

Свещеници от Варненската епархия също изразиха съмнения, че експертизата ще извади истината на бял свят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4742 |09.12.2013 Лекари: Здравната каса отказва преговори с БЛС . 60| 6222 |28.11.2013 Разследват и Кутев . 4| 6657 |25.11.2013 Дете почина пред 550 лекари . 17| 7517 |23.11.2013 Професор Чирков: Българските лекари ще се върнат в родината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads