Реклама / Ads
15| 11703 |27.04.2020 НОВИНИ

Трима от МВР се борят за сърцето на Главния

.
Иван Гешев Източник: БГНЕС
Трима полицейски началници от МВР се борят за сърцето на главния прокурор Иван Гешев. Информацията на Фрог, обаче не идва от средите на вътрешното ведомство, а директно от хората, които стоят близо до обвинител №1, наричан още като Главния.
 

Става дума за шефа на МВР  Младен Маринов, главния секретар Ивайло Иванов и ръководителя на дирекция „Вътрешна сигурност“ Стефан Банков . Според източниците ни най-голяма е конкуренцията между първите двама. Отбелязва се, обаче превес в полза на  Иванов, който при показни акции и пресконференции стои плътно до Гешев.

 

Твърди се, че именно настоящият главен прокурор е помогнал много за неговото израстване до най-високата професионална длъжност в МВР. Казват още, че двамата често се виждали на четири очи без присъствието на Младенов, което за по-старите служители се приема като „прескачане“ през неговата глава.

 

Хора от МВР и прокуратурата са на едно мнение, че позициите на Младен Маринов са били силно поразклатени преди извънредното положение заради коронавируса. Някои дори предричали на шефа на МВР нов път на развитие. Нещата, обаче се отложили за неопределен период от време именно заради пандемията и трудната роля, която била отредена на ченгетата в борбата със смъртоносния вирус.

 

Другият от МВР началник, който, твърдят търси активно внимание от страна на главния прокурор е Стефчо Банков. Писмото му до Гешев срещу следовател Бойко Атанасов се счита точно за такъв „жест“ на внимание към главата на държавното обвинение. Казват, че в последно време позициите на директора на ГДБОП Ивайло Спиридонов взели да  „вехнат“. Масово се коментира, че той не е сред любимците на  Гешев, но за сметка  на това премиерът Бойко Борисов стоял твърдо зад него.    

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5087 |24.04.2020 Трима са обвинените за побоя над журналиста Слави Ангелов . 1| 4297 |23.04.2020 Корнелия Нинова: Последиците от кризата не могат да се борят само с кредити . 9| 4142 |23.04.2020 За часове - още трима заразени с коронавирус в старческия дом в с. Гара Орешец . 16| 4679 |23.04.2020 Рекорд! 66 са новорегистрираните с коронавирус у нас, трима души са починали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads