Реклама / Ads
7| 8876 |29.12.2009 НОВИНИ

Трима от "Наглите" се споразумяха с прокурорите

.
Наглите отново остават в ареста. Източник: Вяра Йовева
Трима от групата на "Наглите" са сключили сделка с прокуратурата, за да проговорят срещу съучастниците си за извършените от тях отвличания. Това са съобщили източници от разследването пред bTV.
 
Пръв се разприказвал Николай Недев, а след него Любомир Симеонов-Гребеца и Валентин Михайлов-Ихтиманеца. Искането на тримата е да бъдат привелечени като свидетели в предстоящото дело. По всяка вероятност обаче Темида ще ги възнагради за сладкодумието най-много с максимално намаляване на присъдите им.

"Певците" са възнегодували срещу останалите "Нагли", като още преди няколко дни например Любо Гребеца е разкрил как проследявал и пазел похитените срещу празни обещания за пари и връзки.

Софийски апелативен съд остави в ареста двама задържани при първата операция "Наглите", които обжалваха мярката си за неотклонение. Другите от групата си остават зад решетките, като те не сметнаха за нужно да обжалват това решение.

Днес мярката си за задържане обжалваха Антон Петров - Хамстера и Прокопи Прокопиев - Културиста.  На 19 декември Софийският градски съд също им наложи мярка за неотклонение “задържане под стража“.

Обвиненията срещу Прокопи Прокопиев-Културиста, Ивайло Евтимов-Йожи, Антон Петров-Хамстера, Любомир Симеонов-Гребеца и Даниел Димитров-Релето са за три престъпления, извършени от октомври 2007 г. до декември 2009 г.
Те обжалват наложената им мярка пред апелативната инстанция. Петимата бяха задържани при операциите срещу престъпната група от повече от 20 души, която според обвинението е извършила няколко отвличания през последните години.

Четирима служители на МВР са контактували с "Наглите", заявява в интервю за ТВ "Европа" вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Според него те са били на средно управленско ниво.
"Наглите" са започнали с кражби на моторни превозни средства през 1997-98 година, уточни вътрешният министър.

"След това са се повишили във въоръжени грабежи, за което са понесли своята присъда и впоследствие вече, излизайки от затвора, са решили да се усъвършенстват на по-високото ниво, което е един доходоносен бизнес, а това са отвличанията. Вие виждате, че те го правеха доста умело в рамките на 2 години и половина", обясни Цветанов.

Четиримата полицаи са оказвали помощ при престъпленията, като въоръжени грабежи.

"Всичко това е документирано в определени дела за определени лица, които са били обект на оперативна разработка. За съжаление тогава може би липсата на политическа воля или заниженият контрол не са позволили достатъчно добре да се вникне в реализацията на оперативното дело", обясни вътрешният министър.

Цветанов каза още, че по времето на предходното правителство ДАНС е криела информация от полицията, докато сега в операциите са били включени всички служби.

Frognews.bg припомня, че на 17 декември полицията разби престъпната банда, извършила показните отвличания у нас в последните години. Задържани бяха общо 25 души, от които петима останаха в ареста.

Впоследствие криминалистите направиха нова акция "Наглите 2", която също е свързана с издирването и задържането на заподозрени от групата за отвличания. Разкрита е още една къща, в която похитителите са държали заложници.

Любомир Симеонов - Гребеца, който беше задържан като част от групата за отвличания в рамките на операция „Наглите 1", поиска сам да даде показания пред съдия. Той най-вероятно ще свидетелства и в съдебна зала срещу аверите си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7070 |22.12.2009 Спипаха пети от "Наглите" . 17| 7297 |18.12.2009 Част от "Наглите" се прибират вкъщи, няма доказателства . 19| 5367 |17.12.2009 "Наглите" обзавели стая и за втора жертва . 34| 15025 |17.12.2009 ДНК доказателства срещу "наглите" - Хамстера, Културиста и Йожи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads