Реклама / Ads
33| 6104 |15.05.2013 НОВИНИ

Трите варианта на ГЕРБ за участие във властта

.
ГЕРБ обмисля три сценария за участие във властта. Близки до партията разкрили плановете. Атака е в плановете за различните сценарии.
 

Първи вариант - ГЕРБ съставя правителство с мълчаливата подкрепа на Волен Сидеров, пише в. Преса. Според резлултатите от ЦИК обаче, двете партии нямат заедно 121 места в НС и затова от ГЕРБ упорито се вглеждали в депутатите на другите партии, за да видят кого могат да склонят за подкрепа. Търсят се хора с “проблемни биографии, които да бъдат притиснати да предадат четата, но до момента тези опити се оказали безуспешни. 

Втори вариант - ГЕРБ уговарят Сидеров да не подкрепи кабинет на БСП и ДПС и така да се отиде на нови избори. През есента ГЕРБ има шанс да вземе по-добър резултат, смятат анализатори. Освен това партията на Борисов все още е достатъчно силна финансово за нови избори. В същото време опонентите й са взели кредити и са прекалено изтощени, за да успеят да докарат същата подкрепа на нови избори.

Трети вариант с по-далечна перспектива - тайна договорка с “Атака”да подкрепи програмното правителство на Орешарски и догодина при европейските избори Сидеров да оттегли подкрепата си за него след бурен скандал за несправяне с управлението. Целта е да има избори две в едно.  Тогава срещу управлението отново би натежала тежката зима, високите цени на тока и безработицата. Според близки до ГЕРБ планът на Борисов предвижда победа на ГЕРБ на изборите за Европейски парламент. “Ще седим 6-7 месеца в опозиция, после ще се върнем на бял кон”, казвал той според източниците на вестника. Междувременно би могло да се очаква вотът на десните избиратели да се консолидира около него. Цялата кампания на ГЕРБ подсказва сценарий за минаване в опозиция. Ние сякаш не искаме сега да вземем властта, разкри кандидат за депутат. 

Запознати смятат, че при третия вариант Борисов най-вероятно щял да се се откаже от депутатското си място и да остави Цветанов да води групата, конструирана от него.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5917 |15.05.2013 Сумарно: БСП и ДПС взеха заедно мандат повече от ГЕРБ и Атака . 1| 4644 |14.05.2013 SORA при 93,39% от протоколите: ГЕРБ - 30,68%, БСП - 27,25 % . 93| 4941 |14.05.2013 Станишев: Не признаваме ГЕРБ за победител . 11| 5635 |14.05.2013 Мира Радева: ГЕРБ загубиха от пасивна предизборна кампания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads