Реклама / Ads
3| 4529 |05.02.2008 НОВИНИ

Тройната коалиция ще бистри новите си приоритети в Хисаря

.
Съветът на тройната коалиция ще обсъди този уикенд в Хисаря приоритетите на актуализираната програма на правителството. Това съобщи премиерът и лидер на БСП Станишев след заседание на ИБ на партията.
 

Съветът на коалицията ще заседава в разширен състав - освен лидерите на БСП Сергей Станишев, на НДСВ Симеон Сакскобургготски и на ДПС Ахмед Доган, участие ще вземат министрите, партийните и парламентарните ръководства на трите формации. През първия ден ще бъде дискутирана темата за експортната политика, по която ще докладват  министрите Пламен Орешарски и Петър Димитров.

Станишев отказа да коментира въпроса дали евентуални промени в правителството ще бъдат също тема на срещата в разширен формат. "Няма да коментирам активни мероприятия на отделни личности, при които медиите се използват като пощенска кутия", заяви премиерът.

От жълтата централа изказаха предположението, че Съветът на коалицията през идващите почивни дни ще обсъжда само актуализираната управленска програма и приоритетите на кабинета и парламента. Едва на един по-късен етап ще се мисли дали някои от хората в правителството не трябва да бъдет сменени с други, тъй като нямат капацитет да се справят с новите си задачи и не могат да осъществят зададената им политика.

Премиерът Станишев обясни още, че затруднението на кабинета за ситуацията в "Кремиковци" идва от факта, че "има много потенциални участници в процеса - сегашният собственик Митал, бон-холдърите, има кандидат-купувачи и миноритарен собственик в лицето на държавата". "За нас е важно да имаме детайлна и обективна информация", посочи той и допълни, че неслучайно ДАНС е влязла в складовете на Държавния резерв в комбината. Станишев отново се спря и на вчерашния междинен доклад на ЕК за България, като акцентира върху това, че част от информацията на българските експерти не е влязла в доклада и затова е необходима по-добра комуникация с Европейската комисия.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5647 |12.12.2007 И Костадинов напусна НДСВ - прозрял, че партията не е за коалицията . 4| 4707 |10.12.2007 П. Юруков: Коалиция с ГЕРБ - може! Само че след изборите . 4| 5062 |05.12.2007 Иван Костов: Тристранната коалиция стана четиристранна . 5| 5675 |12.11.2007 Мартин Димитров: Бюджетът е "провал"; коалицията "прави бели"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads