Реклама / Ads
32| 6842 |10.09.2010 НОВИНИ

Трус паникьоса София, банки и офиси спират работа

.
Земетресение паникьоса София в 10,08 ч. тази сутрин. От Геофизичния институт на БАН съобщиха, че трусът е бил със сила около 3.5 по Рихтер. Все още обаче уточняват вида му, като събират информация дори и от медиите.
 

Според данни на Европейксия сеизмологичен център епицентърът на земетресението е на 2 километра югозападно от София.

Според Николай Милошев, директор на Геофизичния институт при БАН епицентърът на днешното земетресение в София е било между бул. „Цариградско шосе” и летището, в началото на квартал „Дружба”.  Той уточни, че към момента не може да се каже дали земетресенията ще продължат. „Това земетресение е с магнитуд от 3,5 по Рихтер като е на 4 км. дълбочина. Но не може да кажем дали ще продължат трусовете. Земетресенията се дължат на разместването на земните маси. Не бихме могли да отговорим и защо сега се появяват тези явления”

Земетресението се усети на територията на София дори и на първите етажи на сградите.
От Гражданска защита съобщиха, че на този етап няма получени сигнали за сериозни щети и пострадали.

Това е второто земетресение за това денонощие и трето за една седмица. Тази сутрин в 3 часа и 43 минутибългарско време е регистрирано земетресение с епицентър на около 130 км югозападно от София, извън територията на страната.

Трусът тази сутрин хвърли в паника много ведомства. Служители на банки, офиси и заведения за секунди се оказаха на улицата, спирайки обслужването на клиенти. Патентното ведоство също се изнесе като по команда, а чакащите бяха отпратени за по-късен час.

В Народното събрание трусът за момент прекъсна изказването на депутат от РЗС, който питаше финансовият министър, защо е намалена държавната субсидия за партията му. Хората на Яне Янев предупредиха, че по време на техните изказвания вече и природата се бунтува.

От някои фирми се оплакаха, че имали проблем с интернет за около половин час. Доставчиците, като Мегалан, например, обаче увериха, че всичко е нормално и не са имали прекъсвания.

На колелото на 4-ти километър някои коли спряха, а шофьорите бяха объркани. Някои от тях признаха, че помислили, че са спукали гума и управлението се затруднило.

Във Военно-медицинска академия и Александровска болница, с които се свързахме, ни увериха, че в операционните хирурзите са продължили хладнокръвно своята работа и коментирали ситуацията като „близка до фронтовата”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5000 |10.08.2010 BG банки родиха 28 богаташи за 3 месеца . 2| 4645 |08.07.2010 Банките длъжни отрано да казват лихвите . 13| 4814 |13.04.2010 ДАНС нахлу в офисите на ЕВН . 4| 4738 |15.02.2010 Снегът парализира София, обстановката в страната - критична

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads