Реклама / Ads
9| 5107 |23.02.2013 НОВИНИ

Ц. Цачева: Кризата е на държавността, не само политическа

.
Ние имаме не само политическа криза, но и криза на държавността. Народното събрание продължава да работи, макар че дните му са преброени. Не намерихме баланса в управлението. Според нея обаче още е много рано да бъдат направени изводите.
 

Това заяви в „Седмицата" на Дарик председателят на парламента Цецка Цачева.

Питала съм вече бившия министър на финансите защо трябваше да бъдем по-големи отличници и отговор не съм получила, каза тя. Парламентарната шефка недоумява защо дефицитът е трябвало да бъде 0,5% в края на 2012 г.

Управлението на ГЕРБ трябва да се оценява и в контекста на цялата европейска ситуация. Единствената възможна политика, различна от тази на ГЕРБ, е увеличаване на дефицита, смята председателят на Народното събрание.

Още в понеделник ще бъде внесено предложението за промени в Закона за енергетиката, които да позволят намаляване на цената на тока. Вторият акт, който трябва да бъде приет до разпускането на парламента, е свързан с енергийната ефективност. Той ще бъде разгледан във вторник на извънредно заседание, смята Цачева.

Парламентът ще наложи мораториум, свързан със застрояването на Черноморието и казуса с дюните.

В програмата на парламента е ратификация на споразумение с Швейцария за избягването на двойното данъчно облагане. Спогодба за ратифициране, свързана с франкофонията, също ще бъде в дневния ред на парламента.

Длъжни сме да се произнесем по двата проекта за решение, относно последиците от референдума, напомни Цачева. По закон Народното събрание е длъжно да се произнесе по въпроса три месеца от референдума.

Според Цачева „някой настройва лекарите за протести" заради проблемите със Здравната каса. Никога преди от ГЕРБ не са предвиждани толкова пари за здравеопазване, категорична бе тя.

В оценката за миналото Цачева каза, че партия ГЕРБ не е проявила зрялост в отношението си към предишните управляващи. По думите й представители на предишните управляващи са се изживявали „като ментори и последна инстанция" в Народното събрание.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 5699 |17.02.2013 Ц. Цачева: Не вярвам на изследването на Галъп! . 15| 5202 |19.01.2013 Македонският премиер: България изкуствено създаде кризата в нашите отношения . 19| 6262 |13.12.2012 "Бащата” на валутния борд Стив Ханке: Банките спасиха България от кризата . 16| 5088 |19.11.2012 С новите цени на газа фирмите излизат от кризата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads