Реклама / Ads
21| 5346 |10.04.2013 НОВИНИ

Цачева: Кунева само се притеснява

.
Цецка Цачева Източник: Булфото
Досега друго, освен притеснения от партията на Меглена Кунева, не съм чувала.
 

Това коментира Цецка Цачева по БНТ относно съмненията на лидера на "Движение България на гражданите" за честността на предстоящите избори. Сигурна съм, че предстоящите избори ще бъдат честни, вярва Цачева.

За времето на управлението на ПП ГЕРБ бяха предприети много стъпки, за да заработи съдебната система по-добре. Нека, когато говорим за правосъдието, да не лепим етикета "Това е система, която не работи". Далеч съм от мисълта, че там няма случаи, които да не будят интереса на медиите, но тя трябва да бъде оставена да си свърши работата. В нея работят много компетентни хора, смята тя.

Аз не съм доволна като гражданин от това, че правосъдната система работи бавно, че минават години, докато се получи възмездие, че понякога правата на обвиняемия са по-гарантирани, отколкото правата на жертвата. Но пътят, за да бъде подобрена работата, минава през законодателните промени. За тези три години и половина в технически план това, което може да се направи като законодателни инициативи, от ГЕРБ е направено, подчерта Цачева.

По думите й пред ГЕРБ стои един много отговорен период - едномесечният срок до провеждане на изборите. За нас е важно да стигнем до хората, да поискаме доверието им за още един мандат. Оттук насетне какво ще се случи след 12 май, ние не пресмятаме. Нека видим какви резултати ще имаме в зависимост от волята на избирателите.

За нас е важно, че като отговорна политическа сила можем да поемаме отговорност, което сме доказали, и да бъдем честни пред нашите симпатизанти и избиратели, каза Цачева. Тръгваме сами на избори с програма, за която се надяваме, че ще стигне до възможно най-много български граждани. Разчитаме на техните гласове и подкрепата им. А гражданите ще кажат каква ще бъде политическата конфигурация. Те са водещите и пускат своите бюлетини, допълни тя.

Според нея демократичните процеси в България са необратими и няма човек, който да оспори този факт.

Никога в Плевенски избирателен район от страна на ГЕРБ не е използвана порочната практика на купуване на гласове. Ние нямаме средства от сивата икономика, които се използват за това, категорична бе Цецка Цачева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 125| 5328 |09.04.2013 Станишев: Само ние можем да свалим ГЕРБ от власт! . 49| 11244 |09.04.2013 Курумбашев: Само БСП е в І-та десетка . 46| 7891 |05.04.2013 Светльо Витков скача срещу Кунева . 47| 7679 |04.04.2013 ГЕРБ се страхували от Меглена Кунева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads