Реклама / Ads
3| 4599 |01.04.2010 НОВИНИ

Цачева оневини ГЕРБ за гаф с поправен Закон

.
Цецка Цачева Източник: Вяра Йовева
Гафът с обнародването на промените в законопроекта за изменение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, които са разглеждани на заседание вчера от Здравната комисия в НС, се опитват да поправят днес депутатите.
 

По този повод председателят на народното събрание Цецка Цачева направи изказване в парламента, в което в прав текст обвини президента  в проявена безотговорност.

„Без подпис на председател, без указ на президент повече от 10 години Народното събрание твори поправки. Питам аз, без този последния случай, в тези 11 случая къде е бил президентът и защо няма указ. Къде са били председателите преди мен, кой създаде тази практика и защо в един момент, в който има несвършена работа, ние го използваме за чисти, популистки цели, защото е обнародван верният текст, защото е влязла в сила вече тази поправка и нямаме друга възможност освен чрез закон за изменение да тръгнем, да оправим нещата такива, каквито са" заяви от парламентарната трибуна Цачева.

Припомняме, че в брой на „Държавен вестник" от 23 март, се появи "поправка" на приетия закон за контрол на наркотичните вещества, без депутатите да са я гласували и без президентът да е издал задължителния по конституция указ. За нарушението пръв алармира президентът Първанов.

Последва кореспонденция между президенството и Народното събрание, от която става ясно, че в официална стенограма до държавния глава е изпратен само верният текст.

В отговор на питане от Дондуков 2 Цецка Цачева уточнява, че не е открита кореспонденция между Народното събрание и редакцията на "Държавен вестник" по въпроса за публикуваната сгрешена поправка.

"Правилният текст" гласи: „Непряка реклама е всяка форма на търговско послание, съобщение, препоръка или действие, която използва име и/или изображение, представляващо или наподобяващо наркотично вещество за реклама върху стоки и реклама върху продукти".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4757 |25.03.2010 НДСВ: Цачева, работете, не е време за ваканции . 11| 5091 |08.03.2010 Цачева получи за 8-ми март стенограмата с Дянков . 32| 5260 |06.03.2010 Цачева плаши Първанов с Конституционен съд за стенограмата . 3| 5905 |05.03.2010 Ц. Цачева: Временен мораториум върху заплатите на депутатите!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads