Реклама / Ads
5| 4247 |10.11.2016 НОВИНИ

Цачева пред Съюза на репресираните от комунизма: Не може десни хора да гласуват за ляв кандидат

.
Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев проведоха среща-дискусия с представители на Съюза на репресираните от комунима “Памет” и Съюза на репресираните от комунистическия терор в България.
 

Цецка Цачева заяви, че е човек с дясно мислене. “Имам убеждения и ценности,  в които вярвам. Тези убеждения са десни. Дълбоко вярвам в демокрацията и върховенството на закона. Гарантирам ви, че когато поема отговорност, аз изпълнявам поетите ангажименти”, подчерта кандидатът на ГЕРБ за президент. Цачева посочи, че хулите и нападките от страна на политическите й опоненти са минали границите на нормалното противпоставяне в политиката. Тя бе категорична, че никога не е имала общо с олигархични кръгове и дори не познава хора от такива кръгове. “Недопустимо е десни хора и представители на десни български парии да казват, че ще гласуват за левия кандидат, само за да падне Бойко Борисов – как ще живеят тези хора с тежестта, че доброволно са гласували за БСП”,  коментира Цецка Цачева.

 

Кандидатът на ГЕРБ за президент обясни, че ще търси баланса и помирението и занапред, както го е правила в досегашната си дейност. По думите й, тя винаги ще се провопоставя на насаждането на страх в обществото. “Аз представлявам истинската народна партия ГЕРБ. Много разчитам на вас, за да продължи България да върви напред, заедно с Европа”, каза още Цецка Цачева.

 

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов изтъкна важността на президентските избори за бъдещето на страната. “Длъжни сме да направим правилния избор за България заради промяната, която бе поискана от хората. За промяната, която се е случила на днешната дата преди 27 години”, заяви той. Цветанов припомни, че през 2010 година са били предадени документи на Комисията по досиетата, за да може те да бъдат отворени и прочетени от обществото. “Трябва да сме мобилизирани за предстоящия реванш – това е силата на демокрацията”, каза Цветан Цветанов.

 

Председателят на Съюза на репресираните от комунима “Памет” Лили Друмева заяви, че представителите на Съюза и техните семейства ще подкрепят президентската двойка на ГЕРБ.  “Ние знаем как да гласуваме. Ние сме тук, за да кажем онова, което не бе казано достатъчно ясно и високо. ГЕРБ е истинска дясно-центристка партия. Ние като наследници на репресираните от комунизма сме отстоявали тези принципи през целия си живот с достойнство, демокрацията е факт, но е платена с цената на хиляди провалени човешки животи”, посочи Друмева. Тя подчерта, че България трябва да върви напред. “Недоумявам как целокупния български народ не проумява важността на избора  в неделя. Показателно е, че Румен Радев е скрил, че е партиен член на БКП. Такива са били времената, тогава защо го крие? Довечера на дебата кажете, че сте имали тази среща и попитайте като натовски генерал Радев идентифицира ли се с лагерите, с цялата вина, която носи партията, която застава зад него. Защо е приел подкрепата на БСП да бъде издигнат за президент? Всички хора, които носят демокрацията, знаят, че щом човек е излгал един път, той ще излъже и 101 път”, категорична бе Лили Друмева.

 

Председателят на Съюза на репресираните от комунистическия терор в България доц. д-р Драго Михалев заяви: “Моят глас и  гласът на моите съратници е за вас. Ние няма да позволим един генерал под червена вилица да стане президент на България. Той се опитва да каже, че антикомунизмът е пещерен – тук да виждате пещерняци? Сигурен съм, че ще бъдете добър президент на България. Всички трябва да гласуваме. Изборът в неделя е принципен избор.”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3774 |10.11.2016 Протест пред президентството срещу олигархията в държавата . 1| 4454 |10.11.2016 Жозеф Дол: Цачева и Манушев са гарант за продължаването на реформите в България . 0| 3663 |10.11.2016 Хвърлиха граната пред посолството на Франция в Атина . 7| 4489 |10.11.2016 Дърева: Борисов извършва шантаж на обществото заради Цачева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads