Реклама / Ads
16| 5730 |30.01.2011 НОВИНИ

Ц. Цачева: Секторните политики са приоритет

.
Цецка Цачева
Трябва да се намери отговор дали правилата са несъвършени, каза председателят на НС Цецка Цачева в предаването „Неделя 150" на БНР по повод боравенето със специални разузнавателни средства.
 

Парламентарният ръководител съобщи, че вниманието на депутатите през този парламентарен сезон ще бъде насочено към обществените поръчки. Секторните политики също са наш приоритет, на второ четене върви Законът за горите, очакват ни значителни промени в Закона за отпуските, въпроси, свързани с културата, образованието, статута на БАН и т.н., каза тя.

Цачева каза още, че смята, че всяка една национална академия на науките е средище на университетите. Даването на широки правомощия е свързано с ясни контролни права. „В БАН няма контрол за това каква „научна" продукция се произвежда там", добавитя.

В една парламентарна република е нормално да има разлика в пътищата за достигането до една истина, убедена е Цачева. „Това, което се предлага от МС… няма случай то да е бламирано от мнозинството в парламента”, каза председателят на парламента по повод появили се слухове, че има оплакване от депутати, че законите от МС пристигат в „насипно състояние".

„Нека да бъдем малко по-търпеливи, компетентните органи да дадат своето мнение и тогава управлението на държавата ще реагира съответно, призова Цачева по повод публикуваните разговори на премиера. „Има лица, които искат, и със съжаление трябва да призная, че успяват да рушат, това, което е направено. Не е нормално в нашата държава, която е една демократична държава, един месец да се правят експертизи и да не се дава конкретен отговор, но това не влияе добре на имиджа на страната ни пред нашите партньори", убедена е Цецка Цачева.

"Има редица въпроси, на които, аз лично като гражданин чакам въпроси", каза още председателят на НС. Докато българите не се научим да живеем по правилата, а там, където ги няма, да ги създадем, няма да станем истинска демократична държава, категорична е тя.

Тази чаша вода, която беше плисната в залата, беше във всички медии, а не се задълбочиха в това, което вършим и говорим в пленарната зала, огорчено каза накрая Ц. Цачева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5450 |28.01.2011 Р. Плевнелиев: Автомагистрала „Струма” е приоритет . 2| 4801 |20.01.2011 Транспорт и култура приоритет на столичния Бюджет 2011 . 21| 4934 |20.01.2011 Цецка Цачева: Дойде ден разделен . 35| 5124 |14.01.2011 Ц. Цачева: Омерзена съм! Стига скандали!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads