Реклама / Ads
50| 5700 |16.11.2013 НОВИНИ

Цачева: Те сринаха държавата

.
Източник: Булфото
За по-малко от шест месеца на управление няма държава. Те сринаха държавата, обяви в началото на митинга на ГЕРБ в Пловдив депутатът и бивш председател на парламента Цецка Цачева. Първи беше парламентът. След едни безцпрецедентни избори те не успяха да ни победят.
 

Със своите планове и сценарии, написани по учебниците на ДС, успяха да излъжат гражданите. Успяха за първи път в парламентарната история на България със задкулисни хватки и процедури да направят така, че да се конструира парламент. След това бе правителството, съставено със златния пръст на Сидеров, посочи Цачева.
Никой днес не знае къде се взимат решенията за това управление - дали в Сараите, или на „Позитано", или под пластмасовата маса на Сидеров, добави тя.

Днес сме тук, за да кажем стига. Искаме България да има стабилно управление. Искаме откритост, почтеност и компетентност, стабилно НС, защото само то може да излъчи стабилно управление. За да се случи това, ни трябват избори, защо само изборите в ситуация като днешната могат да отпушат това противопоставяне между хората.

Това, което те правят и в днешния ден с нас. Ние първи обявихме, че ще бъдем в Пловдив със симпатизантите си. Трябва ни стабилно НС, трябва ни мнозинство, за да приемем онези промени в Конституцията, които спъват управлението на държавата. А защо не и нова Конституция. За това обаче ни трябват нови избори. Тук днес ГЕРБ казва оставка, подчерта Цачева.

"Управляващата коалиция уволнява професионалисти, уволнява хора, доказали се със своите качества. БСП васално е навела глава, а ДПС я язди безпрецедентно. Орешарски грубо погази Конституцията като каза, че ще уволнява всички държавни служители, които днес са тук", заяви Цвета Караянчева.

"Днес имаме не правото, а задължението да избираме - между европейското развитие и други мрачни геополитически траектории. Ние сме тук, защото направихме своя избор, и сме тук, за да го защитим. Месеци наред бяхме смирени, за да не ни обвинят в ревност към властта. Бяхме смирени, защото дължахме това на България; времето на смирението свърши. Всички искаме ново начало за България", каза Томислав Дончев.

Цветан Цветанов се появи с надпис „оставка", залепен отпред на якето.

"Орешарски наруши Конституцията, когато каза, че ще уволнява държавните служители. Много бяха българските мюсюлмани и българомохамедани, които видяха, че има друга партия освен ДПС и това е ГЕРБ. Благодаря им за тяхната смелост, шест години изграждахме структури, правихме демокрация в тези региони. Сега се върнаха хората, които уволняват масово", каза Цветанов.

"Убеден съм, че ще започнат да изселват хора от населените места, те могат да правят само това - да върнат страната ни в тоталитаризъм и диктатура", допълни още Цветанов.

"На 11 май беше нарушен денят за размисъл, всички български граждани видяха манипулацията от една медия, от един претендиращ за политик - Николай Бареков. Неговите твърдения, неговите внушения, бяха потвърдени от българската прокуратура, за голямо съжаление. Притеснени сме за бъдещето на българските студенти, защото мафията управлява страната. Не искаме олигарси и мафия да дават оценка за правителството на ГЕРБ", каза Цветанов.

"От правителството на ГЕРБ бяха изградени много инфраструктурни проекти, бяха реализирани много политики. От 2007 до 2009 г. Тройната коалиция имаше усвоени средства под един процент. ГЕРБ е единствената партия, която искаше и успя да промени статуквото. Внушенията и манипулациите на 11 май създадоха условия за връщане и установяване на статуквото с реваншизъм, масови уволнения, чистки", заяви Цветан Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5732 |13.11.2013 Цачева: Не студентите окупираха СУ, депутатите окупираха НС . 65| 6350 |10.11.2013 Борисов: Това управление ще падне от власт, но щетите за държавата вече са необратими . 48| 5280 |09.11.2013 Румен Петков: Бисеров е тежък удар по държавата . 4| 5259 |04.11.2013 КНСБ: Държавата да застрахова медиците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads