Реклама / Ads
3| 5471 |15.06.2010 НОВИНИ

Цачева става съсед на Любен Гоцев

.
Цецка Цачева
Парламентарният шеф Цецка Цачева се мести в нов апартамент, съобщи “24 часа”. Шефката на парламента скоро ще се нанесе в един от луксозните дипломатически блокове в столичния квартал Изток.
 

Цачева отказа да живее в предвидената за шефа на НС резиденция в Бояна и досега беше на свободен наем близо до НДК. За жилището й парламентът плащаше 750 лв. на месец, а сметките й се поемаха от НСО.

Желанието на председателя е да живее във ведомствено жилище като всички останали депутати, а не да е на по-специални условия, обясни шефът на пресцентъра на НС Христо Краевски вчера.

Цачева ще се пренесе в бившия служебен апартамент на евродепутатката от НДСВ Антония Първанова. В жълтата централа още коментират настойчивото желание на шефката на НС Първанова да се изнесе.

Още в началото на мандата евродепутатката поискала да запази апартамента за мандата си. Резолюцията на молбата й от Цачева била “Не може ли по-малък?” След драмата с проваления избор на Румяна Желева за комисар обаче натискът царистката да се изнася се засилил. Стигнало се дотам Цачева да пише лично писма до секретарката на евродепутатката и да й звъни по телефона, за да поставя срокове, казват от “Врабча”.

Луксозното жилище се намира на 10-ия етаж в дипломатически блок на столичната улица “Жолио Кюри”. Трите еднакви сгради открай време мамят властимащи. Там освен това са разквартирувани посолства и фирмени офиси.

В строения през соцпериода блок има по 2 апартамента на етаж. Външни лица се допускат само с разрешението на живеещите.

Апартаментът е от 180 квадрата и има 2 спални, кабинет, огромен хол, трапезария и кухня. От известно време там се прави основен ремонт, разкриха съседи. Според тях освен подмяната на подови настилки майсторите са сменили и дограмата. Съседи дори засекли съпруга на Цачева - Румен Данговски, да следи работата на майсторите.

Дограмата не е сменяна, а ремонтът е козметичен, правено е само освежаване от служители на парламента, обясни обаче Краевски. Той уточни също, че НС няма да поръчва специални мебели за жилището. Очаква се Цачева да пренесе там сегашните си, които по нейни признания пред “24 часа” е купувала сама със заеми от приятели.

Единици са апартаментите, които парламентът ползва в дипломатическите блокове. Тук са живели Екатерина Михайлова, Касим Дал, Йордан Цонев, както и други по-привилегировани депутати. Докато бе министър, апартамент в луксозния блок ползваше и Джевдет Чакъров. Главният секретар на МВнР по времето на Соломон Паси Яшарали Ахмед дори си купи ведомственото жилище. В комплекса апартаменти имат бившите министри Любен Гоцев и Виктор Вълков. Жилището се намира до историческата за прехода улица "Латинка", където пред дома си беше застрелян Андрей Луканов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5470 |15.06.2010 Търговията с жива плът остава проблем за България . 30| 6752 |14.06.2010 Маргина невинен и свободен, остават съмнения за политическа поръчка . 2| 7404 |05.06.2010 Трима от групата на Йоско остават в ареста . 0| 4829 |03.06.2010 Бореца остава зад решетките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads