Реклама / Ads
24| 5125 |11.12.2013 НОВИНИ

Цачева: Управляващите не могат да се разберат за Изборния кодекс

.
Цецка Цачева Източник: Булфото
Напусналите групата на ГЕРБ го направиха тихомълком и задкулисно. Заявявам категорично, че никой от ГЕРБ не знаеше за тяхното решение. Те никога не са изказвали и заявявали своята позиция, независимо дали става въпрос за предложение или критика.
 

Това каза в предаването "Лице в лице" по бТВ Цецка Цачева от ГЕРБ. Думите им, че в групата не се взимат по демократичен начин решенията са нелепи. Имало е случаи, в които дори Бойко Борисов е оставал в малцинство при решение на групата, добави Цачева.

В ГЕРБ няма две паралелни власти. Животът в парламентарната група е нещо специфично. ГЕРБ се държи стабилно като опозиция. Примерите са много. Последният е, че в НС беше внесен проект за промяна на правилата за работа на депутатите.

Управляващите ги е страх от нас и се опитват по всякакъв начин да ни затворят устата, обясни бившата председателка на парламента. ГЕРБ е отговорна политическа партия. Наши депутати не са заснемани по плажовете на Куба.

Драгомир Стойнев отиде като министър в САЩ, а се върна като рекламно лице. Отговорните политици трябва да имат силата да вършат непопулярни реформи. Свалянето на цената на тока е популистки ход на управляващите. Те намаляват цената с политически методи и водят енергетиката към разруха, обясни Цачева.

Българските граждани искат промяна на изборните правила. Тройната коалиция щедро обещаваше, че ще има големи промени в Изборния кодекс. Нищо такова не се случи.

Управляващите имат сериозни различия помежду си. Дълбокото неразбирателство между парламентарните групи на БСП, ДПС и "Атака" са причините да не се внася предложението за нов изборен закон.

Необходим е рестарт на политическата система. Това няма как да се случи по начина по който, през последните 24 години се провеждат избори в България. Убедена съм, че трябва промяна в Конституцията и трябва да се въведе задължително гласуване, завърши Цачева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5246 |04.12.2013 Ц. Цачева: Гласът на опозицията не се чува каквото и да предложим . 10| 5351 |27.11.2013 Кунева: Изборният кодекс е смокинов лист, зад който управляващите се крият от протестите . 39| 6047 |19.11.2013 Орешарски се поправи: Държавни служители могат да протестират, но извън работно време . 15| 5273 |18.11.2013 Ц. Цачева: Нашите членове знаеха защо са на митинг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads