Реклама / Ads
126| 7349 |24.03.2008 НОВИНИ

Цакали "Винпром Пещера" с фалшиви информации, да я окалят

.
Това се правело, защото компанията била сред най-силните в бранша. Дружеството разпространи писмо, с което обявява, че не участва в политическите борби в България и не поддържа финансово която и да е политическа сила.
 

Предприятието “Винпром Пещера” не е рекетирано от никаква служба в МВР, категорично оповести по бТВ изпълнителният директор на “Винпром Пещера” Иван Папазов. Той отрече да познава Атанас Петров, за когото бяха изнесени данни, че е бил свързан с бившия зам.-директор на ГДБОП Иван Иванов.

Папазов беше категоричен, че всички информации, тиражирани в медийното пространство, били непотвърдени и от неизвестен източник. Това по негово мнение било начин да се хвърли кал върху една от най-силните компании в алкохолния бранш.

Дружеството никога не се е занимавало с незаконна дейност, не се занимава и няма намерение да се занимава с политика, заявяват от "Винпром Пещера" АД и в открито писмо по същия повод. "Компанията не е участвала и няма намерение да участва в политическите борби в България, не поддържа финансово която и да е политическа сила в страната, се посочва още в писмото. От самото си създаване дружеството винаги се е стремяло да спазва законите и добрите бизнес практики в страната, в резултат на което се ползва с добро име в обществото, сред държавните институции и бизнес средите", заявяват от "Винпром Пещера". "Внесените от фирмата преки и косвени данъци в хазната са над 220 милиона, което прави дружеството вносител на над 50 на сто от данъците, внасяни от всичките над 250 регистрирани производители в бранша", се посочва още в отвореното писмо. "Винпром Пещера" АД е многократно номинирано за приза "Данъкоплатец на годината" и два пъти е удостоено с приза "Златна роза". Направените от дружеството инвестиции са за над 50 милиона лева, а ежегодно кредитираните земеделски кооперации и производители в страната са над 200, се казва още в писмото.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4817 |24.03.2008 Престъпността не се бори, а се обслужва, твърди ген. В. Танов . 11| 4992 |24.03.2008 Чаушев подава оставка; Феим/Петър/Бисер - и те . 30| 4757 |23.03.2008 Министър сравни Освобождението на България с независимостта на Косово . 1| 5329 |23.03.2008 Навръх католическия Великден папата покръства журналист

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads