Реклама / Ads
36| 4755 |22.10.2011 НОВИНИ

Цакат СДС с прозрачна бюлетина в Разлог

.
Мартин Димитров
Мартин Димитров сезира ЦИК, че бюлетините за утрешните избори в Разлог са прозрачни.
 

 

На синия лидер обаче му се наложи да почака 15 минути, докато някой от комисията слезе да приеме сигналите.За доказателство той представи и протокол номер 33 от заседание на ОИК Разлог от 20.10.2011 г., под който са се подписали всички 15 членове на комисията. Всички те са единодушни, че бюлетините са прозрачни, включително в частта, на която следва да бъдат положени задължителните печати на секционната избирателна комисия.

 

Ние смятаме, че това е тенденциозно и бюлетините няма да бъдат сменени, заяви председателят на СДС Мартин Димитров.

Целта според него е чрез прозрачните бюлетини да се види кой за кого е гласувал. Димитров припомни, че съгласно изборното законодателство бюлетините не трябва да са прозрачни.

 

Притеснени сме, че на много места бюлетините ще са прозрачни, посочи лидерът на СДС и обвини ЦИК, че не спазва изборното законодателство.Сините алармираха медиите и за други изборни нарушения. Оказва се, че в Пирдоп са изгубени 1000 бюлетини. Отговорността е на ГЕРБ, категоричен бе Мартин Димитров.

 

Аз смятам, че от Тодор Живков насам не е имало такива неща, допълни още той. В Своге, по данни на сините, в бюлетините са объркани имената на партиите и на кандидатите.

 

Готви се манипулация на изборите и то сериозна манипулация, възмутен е Димитров.Той посочи, че съществува сериозна вероятност, ако манипулациите продължават сините да не признаят изборните резултатите.Стана ясно, че е оказван натиск върху кандидат кметове на сините - например на кандидата на СДС за кмет на Драгоман вчера е обискиран офисътът. Иззети са данни за застъпниците на сините.

 

Мартин Димитров попита с какво ще са полезни на полицията данните за застъпниците на сините.България се превръща в милиционерка държава, смята още лидерът на СДС.Няма да допуснем Тодор Живков да се върне на власт под каквато и да е форма, категоричен бе той.

 

След като сините разговаряха с говорителите на ЦИК Ралица Негенцова и Бисер Троянов, стана ясно, че ЦИК е запозната със случая в Разлог. „ЦИК незабавно взе мерки", увери Негенцова. По думите й, възложена е експертиза на Института по целулоза и хартия. Становището на института е че бюлетините в Разлог отговарят на изискуемия по закон грамаж.

 

Срещу това становище възразиха от СДС, тъй като сигналът не е за грамажа на бюлетината, а за нейната плътност и прозрачност. Сините поискаха от членовете на ЦИК да им покажат бюлетините, но Негенцова и Троянов отказаха.

От СДС получиха отказ и да видят експертизата на Института по целулоза и хартия.

 

Вие не спазвате изборното законодателство, ядоса се Мартин Димитров, след което напусна ЦИК. Ако се налага, ще се печатат и нови бюлетини, увери пред медиите Ралица Негенцова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4474 |10.10.2011 Най-дългата бюлетина ще е около 1.40 м . 26| 8408 |24.09.2011 Цветанов: Бюлетина №2 е знак за две победи . 29| 5594 |17.08.2011 Прозрачна кампания обещава Кунева . 16| 5402 |03.06.2011 Атакисти цакат Волен с компромати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads