Реклама / Ads
24| 6559 |22.05.2011 НОВИНИ

И. Цанев: Национализмът на Атака се радикализира, има опасност за сигурността

.
Иво Цанев
ГЕРБ, за съжаление, не се оказа на нивото на изискванията на ЕП, не можа да постигне напредък в сектор образовие, здравеопазване. Голям проблем е, че ГЕРБ се крепи на подкрепата на Атака.
 

През миналата седмица дадохме анонс, че искаме да структурираме ново дясно пространство. Синята коалиция се бори, но тя постига доста малко проценти, а помним как беше преди години. Затова няколко партии и граждански движения започнахме до консолидираме дясното пространство, каза Иво Цанев, председател на КС на ОДС, в предаването Отпечатъци по бТВ.

Ще имаме предстоящи действия на изборите през есента, а след това и на парламентарните избори, обяви той.
ГЕРБ са съжаление не се оказа на нивото на изискванията на ЕП, не можа да постигне напредък в сектор образовие, здравеопазване. Голям проблем е, че ГЕРБ се крепи на подкрепата на Атака. ОДС заклеймява прояви, подобни на петъчната, ние заклеймяваме и Общината, която е дала разрешение за митинг, провеждащ се по време на петъчната молитва на мюсюлманите. Прокуратурата трябва да си свърши работата, а парламентът трябва да обсъди случая и да излезе с декларация. Подобни прояви ни връщат поне 20 години назад. Тук говорим за въпроси от националната сигурност на България, каза Цанев.

Сидеров заплаши, че ще мине в опозиция. Национализмът на Атака се радикализира, има опасност за сигурността на страната. Упреците на Сидеров към българската полиция също са неоснователни. Трябва да се намерят виновните лица за конфликта. Обществото в зародиш трябва да се противопостави на подобни прояви, препоръча лидерът на Сенатор.

В ОДС гражданските структури ще бъдат по-силни от политическите партии. През последните години никой от ОДС не е бил кандидат за нищо. Смятаме, че нови лица и нови партии могат да се появяват, но те трябва да стъпват върху нещо, което е съществувало. Тактиката на ОДС е следната – обединение на десните сили за изборите. Ако това не се случи на изборите наесен или ще издигнем нова кандидатура, или ще подкрще подкрепим някого. Това предстои да се обсъди, поясни Цанев.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 7191 |21.05.2011 Атака: Провокатори фундаменталисти подтикнаха сбиването . 17| 5095 |19.05.2011 Батачани: „Атака” да се извини! . 36| 5077 |17.05.2011 „Атака” предизвика скандал в Батак . 0| 17384 |14.05.2011 Ив. Костов: Факти и числа доказват новата тройна коалиция – ГЕРБ, ДПС и "Атака"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads