Реклама / Ads
0| 4528 |14.01.2010 НОВИНИ

Б. Цанков съдействал на Прокуратурата за Маргините

.
Николай Кокинов Източник: Вяра Йовева
До края на месеца ще има информация по случая със Станишев, обеща зам.-градският прокурор.
 

Боби Цанков съдействаше на Прокуратурата за свързване със свидетели срещу Маргините, разкри по БНТ градският прокурор на София Николай Кокинов. Той каза, че съществувало намерение да се използва всяка една възможност. В момента свидетелите, повече от един, се охранявали и били под полицейска закрила.

Цанков винаги  изразявал самодоволство за охрана си, движейки се с брониран джип. По отношение на сигурността му, той ми отговарял, че си бил оправил нещата, добави Кокинов, обяснявайки, че Венета Райкова е била викана в качеството на свидетел, а като човек с юридическо образование знаела, че всичко било в рамките на правото.
За да се разкрие на убийството, се проверявали всички възможни версии. С Манол Велев обаче не можело да се направи нищо, защото той бил в кома и не можело да се проверят твърденията на Цанков.

За разследването по операцията „Наглите" Кокинов разказа, че много хора се упражняват и цитират факти, които не са видели. Той апелира да се има вяра на Прокуратурата, за да стигнат до края и да се извади на показ цялата информация.  Николай Маринов се превърна в беглец от правосъдието и това си остава за негова сметка, обясни Кокинов и обеща, че може би и днес широката общественост ще бъде изненадана.

Няма опасност всички задържани по делото срещу групата "Наглите" да не бъдат обвиняеми и да станат прокурорски свидетели, заяви главният прокурор Борис Велчев преди началото на днешното заседание на Висшия съдебен съвет.

Велчев уточни, че по време на двете операции са задържани много хора и е логично да се разчита на показания на участници в самата група за отвличания.

До края на месеца ще има информация по случая със Станишев. По този случай се чакат резултатите от една експертиза. Същото важало и за случаите с другите министри, по които до края на месеца прокуратурата ще се произнесе.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6510 |13.01.2010 Последният телефонен разговор на Боби Цанков . 6| 18927 |12.01.2010 Радо Прашката от Петрич като Ванга предрекъл смъртта на Б. Цанков . 7| 5225 |11.01.2010 Прокуратурата отказа да съди униформени "биячи" . 7| 6938 |11.01.2010 Райкова получила 2 SMS-а за смъртта на Цанков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads